Piletina na Grčki

Foto: promo Foto: promo

Ako volite ljuto, slobodno umiješajte 1-2 narezana ljuta feferona ili čili papričice.

(za 4 osobe)

750 g mladog krumpira (sitniji)
8 manjih pilećih bataka (oko 800 g)
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene 
200 g svježe crvene paprike
100 g luka
2 češnja češnjaka
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 Sjeckana rajčica Podravka 
60 g Crne masline
1 žlica svježe nasjeckanog origana
120 g fete
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni 
1 žlica Vegete 

1. Krumpir ogulite, stavite u blago posoljenu vodu i stavite ga kuhati.
2. Nakon što voda zakuha kuhajte ga 5 minuta, pa ga ocijedite.
3. U veću posudu stavite pileće batke, pospite ih crvenom paprikom i dobro promiješajte.
4. Dodajte luk i crvenu papriku narezanu na ploške, krumpir, protisnuti češnjak, prelijte maslinovim uljem, pospite 1 žlicom Vegete i dobro sve zajedno promiješajte.
5. Prebacite u posudu za pečenje odgovarajuće veličine i stavite u zagrijanu pećnicu na 200 °C.
6. Pecite 30 minuta, izvadite, prelijte sjeckanom rajčicom, dodajte crne masline i vratite u pećnicu na 15-20 minuta.
7. Pečenu piletinu pospite natrganim feta sirom, nasjeckanim origanom i poslužite.

Savjet: Ako volite ljuto, slobodno umiješajte 1-2 narezana ljuta feferona ili čili papričice.
Vrijeme pripreme: 70 minuta.
Zahtjevnost: Srednje zahtjevno

Izvor: Coolinarka.com

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve