Pileći bataci s umakom od luka, naučite zašto je važno dobro zarezati meso

Autor: Promo , 04. srpanj 2018. u 08:15
Foto: press

Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.

(za 4 osobe)

1 kg pilećih bataka
Vegeta marinada univerzalna                

Za umak:
1 glavica crvenog luka (veća)
30 g maslaca
1 jušna žlica oštrog brašna Podravka     
1 žlica Senfa estragon Podravka                             
300 ml mlijeka
pola čajne žličice Vegete                       
Vegeta Maestro crni papar mljeveni    
sol

1. Pileće batake s donje strane oštrim nožem rasporite do kosti kako bi toplina roštilja brže doprla do središta mesa. Nakon toga dodajte Vegeta marinadu i ostavite 30 minuta da se arome začina upiju u meso.
2. Pecite meso na zagrijanom roštilju 10-12 minuta sa svake strane, povremeno okrećući.
3. Za umak dobro usitnite luk i pirjajte ga na rastopljenom maslacu 10 minuta, na laganoj vatri. Dodajte brašno, dobro promiješajte te polako dodajte mlijeko miješajući umak pjenjačom.
4. Kada umak zakipi, dodajte senf, Vegetu, začine te sol i papar prema ukusu i na laganoj vatri kuhajte dok ne dobijete gustu konzistenciju umaka.

Savjet: Kod pripreme piletine ili druge peradi na roštilju važno je meso duboko zarezati kako bi toplina roštilja doprla do središta mesa i kako bi se ono uspjelo termički obraditi oko kosti.
Vrijeme pripreme: 50 minuta
Zahtjevnost: srednje zahtjevno

Izvor: Coolinarika.com 

New Report

Close