Pile u aromatičnom umaku

Autor: Promo , 14. studeni 2018. u 08:00
Foto: promo

Za pripremu ovakve vrste jela u finom umaku mesu obvezno skinite kožicu.

(za 6 osoba)

2 žlice maslinova ulja
2 žlice maslaca
100 g luka
1 kg piletine (batak, zabatak, krila, prsa)
1 vrećica Vegete Natur za piletinu
100 g zelene svježe paprike
100 g svježe rajčice
1 žličica Vegeta Maestro slatka paprika 
100 ml slatkog vrhnja
1 žličica Oštrog brašna Podravka

1. Na mješavini maslinova ulja i maslaca popržite sitno nasjeckani luk do svijetložute boje.
2. Komade piletine natrljajte Vegetom Natur za piletinu i zapecite s obiju strana.
3. Dodajte papriku narezanu na rezance i rajčicu narezanu na kockice.
4. Pospite mljevenom paprikom i poklopljeno pirjajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje i podlijevanje vodom.
5. Na kraju umiješajte vrhnje u koje ste umiješali brašno i kratko prokuhajte.
6. Poslužite s kuhanim njokima i salatom.

Savjet: Za pripremu ovakve vrste jela u finom umaku mesu obvezno skinite kožicu.
Vrijeme pripreme: 50 minuta.
Zahtjevnost: Jednostavno

Izvor: Coolinarka.com

New Report

Close