Pikantni špageti, maštovita kombinacija u kojoj ćete sigurno uživati

Autor: Promo , 17. srpanj 2018. u 08:15
FOTO: PRESS

Dio tekućine u kojoj se kuhala tjestenina možete sačuvati i po potrebi dodati u jelo.

(Za 4 osobe)

300 g Špageta s jajima Zlato polje  
300 g gambera
50 g Pancete Podravka      
2 češnja češnjaka
150 ml Passate Podravka     
70 ml bijelog vina
20 g mljevenih badema
1/2 žličice Vegeta Maestro dimljene paprike       
maslinovo ulje
2 žličice Ajvara ljutog Podravka    
maslinovo ulje
sol

1. Na ugrijanom maslinovu ulju popecite sitno nasjeckanu pancetu.
2. Dodajte nasjeckani češnjak, promiješajte, dodajte dimljenu papriku, zalijte vinom i passatom pa kratko prokuhajte.
3. Dodajte gambere, ajvar, posolite i prokuhajte još nekoliko minuta.
4. Špagete skuhajte u blago posoljenoj vodi, ocijedite, dodajte u pripremljeni umak i lagano promiješajte.
5. Pospite nasjeckanim bademima i poslužite.

Savjet: Dio tekućine u kojoj se kuhala tjestenina možete sačuvati i po potrebi dodati u jelo.
Vrijeme pripreme: 30 minuta.
Zahtjevnost:  Jednostavno

Izvor: Coolinarika.com 

 

New Report

Close