Pečeno povrće s mozzarellom završite umakom koji će jelo podići na novu razinu

Foto: press Foto: press

U električnoj sjeckalici pomiješajte nasjeckani bosiljak, maslinovo ulje, ocat, gorušicu i češnjak da bi dobili kompaktniju smjesu.

(za 4 osobe)

250 g tikvica
200 g crvene paprike
250 g patlidžana
1 žlica Vegete mediteran
1 žlica maslinovog ulja
200 g mozzarelle

Za umak:
2 žlice narezanog bosiljka
3 žlice maslinova ulja
prstohvat mljevene gorušice
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjak granula
1 žličica octa
prstohvat Vegete Maestro crnog papra mljevenog

1. Tikvice, paprike i patlidžan narežite na duge ploške, pospite Vegetom mediteran i poprskajte uljem.
2. Na teflon tavi popecite pripremljeno povrće.
3. Bosiljak pomiješajte s maslinovim uljem, gorušicom, češnjakom u granulama, octom i popaprite.
4. Toplo povrće složite na tanjurić, a po njemu rasporedite narezanu mozzarellu i prelijte pripremljenim preljevom.
5. Poslužite ukrašeno listićima bosiljka.

Savjet: U električnoj sjeckalici pomiješajte nasjeckani bosiljak, maslinovo ulje, ocat, gorušicu i češnjak da bi dobili kompaktniju smjesu.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Zahtjevnost: jednostavno.

Izvor: Coolinarika.com

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve