(za 4 osobe)
250 g tikvica
200 g crvene paprike
250 g patlidžana
1 žlica Vegete mediteran
1 žlica maslinovog ulja
200 g mozzarelle
Za umak:
2 žlice narezanog bosiljka
3 žlice maslinova ulja
prstohvat mljevene gorušice
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjak granula
1 žličica octa
prstohvat Vegete Maestro crnog papra mljevenog
1. Tikvice, paprike i patlidžan narežite na duge ploške, pospite Vegetom mediteran i poprskajte uljem.
2. Na teflon tavi popecite pripremljeno povrće.
3. Bosiljak pomiješajte s maslinovim uljem, gorušicom, češnjakom u granulama, octom i popaprite.
4. Toplo povrće složite na tanjurić, a po njemu rasporedite narezanu mozzarellu i prelijte pripremljenim preljevom.
5. Poslužite ukrašeno listićima bosiljka.
Savjet: U električnoj sjeckalici pomiješajte nasjeckani bosiljak, maslinovo ulje, ocat, gorušicu i češnjak da bi dobili kompaktniju smjesu.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Zahtjevnost: jednostavno.
Izvor: Coolinarika.com