Pečeni odojak

Autor: Poslovni.hr , 31. prosinac 2018. u 08:00
Foto: Promo

Pečeni odojak može se poslužiti i hladan.

(za 4 osobe)

2,5 kg svježeg odojka
1 žlica soli
1 žlica Vegete 
150 ml ulja
150 ml suhog bijelog vina

Za francusku salatu:

450 g Zamrznute mješavine povrća za francusku salatu Podravka
sol
90 g majoneze
1 žličica Senfa estragon Podravka 
100 ml kiselog vrhnja
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni 
50 g Kiselih krastavaca Podravka 

1. Odojak dobro posušite, lagano posolite, pospite Vegetom i sa svih strana meso dobro natrljajte te premažite uljem.
2. Pripremljeni odojak premjestite u namašćeni lim za pečenje, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u zagrijanoj pećnici oko 30 minuta.
3. Nakon toga foliju maknite, odojka podlijte vinom i nastavite peci. Za vrijeme pečenja pečenku prelijevajte umakom od pečenja, a u pleh povremeno dolijevajte malo tople vode.

Za francusku salatu:

1. Zamrznutu mješavinu povrća za francusku salatu stavite u kipuću posoljenu vodu, a kad ponovo zakipi kuhajte 10 minuta. Kuhano povrće ocijedite i ohladite.
2. Majonezu pomiješajte sa senfom, vrhnjem, soli i paprom, dodajte kisele krastavce narezane na kockice i ohlađeno povrće. Sve zajedno lagano promiješajte.
3. Dobro pečeno meso narežite na komade i poslužite uz francusku salatu i ukiseljeno povrće.
4. Pečeni odojak može se poslužiti i hladan. Za takve prilike meso ćete odvojiti od kosti, narezati na manje kocke, koje ćete složiti na pladanj i ukrasiti Cocktail salatom od ukiseljenog povrća Podravka ili Party krastavcima Podravka.

 

Vrijeme pripreme: 3 h
Zahtjevnost: Srednje zahtjevno

Izvor: Coolinarka.com

Komentirajte prvi

New Report

Close