Paška sirana i tvrtka Fragarija u poslovnoj delegaciji na Misiji Povjerenika Europske komisije za poljoprivredu Phila Hogana

Autor: Promo , 08. ožujak 2019. u 11:47
Foto: Press

Paška sirana iz Paga i tvrtka Fragaria iz Zagreba, tvrtke iz poljoprivrednog sektora, imale su čast da budu dio poslovne delegacije zajedno s još 40-ak proizvođača iz Europske unije kao što su Ferrero, Lactalis, European dairy association i dr.

U posljednjih nekoliko godina organizirano je više trgovinskih misija Povjerenika Europske komisije za poljoprivredu i ruralni razvoj, Phila Hogana, s ciljem pronalska novih tržišta za poljoprivredne proizvode iz Europske unije.

Dvije hrvatske tvrtke prisustvovale su trgovinskoj misiji Povjerenika Phila Hogana Ujedinjenim arapskim emiratima, od 16. do 19.2. 2019. Cilj Misije je unaprijeđenje suradnje između EU i UAE u poljoprivrednom sektoru.

Paška sirana iz Paga i tvrtka Fragaria iz Zagreba, tvrtke iz poljoprivrednog sektora, imale su čast da budu dio poslovne delegacije zajedno s još 40-ak proizvođača iz Europske unije kao što su Ferrero, Lactalis, European dairy association i dr.

Misija Povjerenika Hogana sastojala se od raznih aktivnosti kao što je posjeta sajmu Gulfood, najvećem sajmu hrane na tim prostorima koji se održavao u Dubai World Trade Centru. Tamo je Povjerenik zajedno s delegatima otvorio europski paviljon gdje su se mogli vidjeti neki od europskih proizvoda, a među njima i paški sir. Aktivnosti su se nastavile poslovnim forumom na temu „Doing business in UAE“ gdje su se delegati mogli upoznati s tržištem, zakonskom regulativom, poslovnim okruženjem i nekim od barijera pri ulasku na ovo zaista zanimljivo tržište.

Aktivnosti su nastavljene različitim „field visitima“, odnosno posjetima trgovačkim lancima kao što je Carrefour, Choithram, Franprix, posjet najvećem uvozniku hrane u Dubai-u „Greenhouse Foodstuff“ i njihovom skladištu te posjet farmi deva i mljekari u Al Ainu.

U sklopu Misije bilo je i prilike za B2B razgovore s potencijalnim uvoznicima i distributerima.

„Bila mi je čast biti u poslovnoj delegaciji Povjerenika Phila Hogana. Ovo je moja druga Misija i zaista sam zahvalna na prilici da sam bila tamo i na svemu što sam vidjela i naučila. Glavni cilj Misija je osim internacionalizacije poslovanja i networking među nama, poljoprivrednicima iz Europske unije, tako da sam sretna da sam na ovim Misijama upoznala puno zanimljivih ljudi s kojima sam imala mogućnost razmijeniti iskustva. Imala sam i čast da sam izabrana da u ime cijele delegacije uručim Povjereniku Hoganu i simbolični poklon od nas delegata i kažem par riječi zahvale. Ono što me najviše veseli je što sam promovirala Paški sir i svoju tvrtku u zaista respektabilnom okruženju, pogotovo što je Paški sir trenutno u fazi zaštite pri EU. Dala sam intervju za arapsku televiziju, imala sastanke s distributerima i potencijalnim uvoznicima. Sve u svemu- jedno predivno iskustvo.“

New Report

Close