Panzanella juha uz savjet koji će pojačati intenzitet okusa

FOTO: Press FOTO: Press

Poslužite s narezanim maslinama, kaparima, lišcem bosiljka i tosiranim kockicama kruha.

(za 6 osoba)

1 Sjeckana rajčica Podravka      
1 zelena paprika (100 g)
1 manji krastavac (100 g)
1 luk (60 g)
1 češanj češnjaka
1 žlica vinskog octa
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog
ulja
200 ml Pasirane rajčice Podravka           
6 crnih maslina
1 žlica kapara
2 žlice malih listova bosiljka
tostirane kockice kruha

1. U blender stavite sjeckanu rajčicu, narezanu zelenu papriku, narezani oguljeni krastavac, luk, češnjak, ocat, maslinovo ulje, pasiranu rajčicu i sve dobro izmiksajte.
2. Dodajte dovoljno vode da malo razblažite gustoću (oko 400 ml).
3. Posolite i popaprite prema potrebi.
4. Stavite u hladnjak do posluživanja.
5. Poslužite s narezanim maslinama, kaparima, lišcem bosiljka i tosiranim kockicama kruha.

Savjet: Kapare možete usitniti zajedno s povrćem što će dati intenzivan okus juhi.
Vrijeme pripreme: 15 minuta
Zahtjevnost:  Srednje zahtjevno

Izvor: Coolinarka.com

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve