Pametni gradovi 2019. – kategorije natječaja

Autor: Poslovni dnevnik , 30. svibanj 2019. u 13:19
Kategorije

Nagrade se dodjeljuju u četiri različite kategorije i bit će dodijeljene u sklopu konferencije Pametni gradovi – gradovi budućnosti 2019. 

Svi gradovi pobjednici, osim certifikata, dobivaju i pravo jednogrodišnjeg korištenja službenog logotipa "Pametniji grad 2019." za vlastite potrebe (promo materijali, marketinške kampanje..).

Nagrade "Smart City Award 2019." dodjeljuju se gradovima na području Hrvatske za specifične projekte ili kumulativne dosege u određenom segmentu "smart city" tematike tijekom 2019. godine.

Prijaviti se mogu svi hrvatski gradovi, a moguće je prijaviti se u jednoj ili u svim kategorijama s jednim ili više projekata koji su realizirani ili su tek u fazi realizacije. 

KATEGORIJE:

1) Pametna uprava 
Svi projekti kojima je gradska uprava unaprijedila ili će unaprijediti upravljanje svojim gradom, od e-šaltera za građane, preko hodajućeg kolegija gradske uprave sve do sjednica koje se održavaju putem videolinka.

2) Pametna energetika/okoliš
Svi projekti koji uključuju neki vid zaštite okoliša ili energetsku učinkovitost, od smanjenja emisija CO2 u gradu do ugradnje štedljive rasvjete.

3) Pametan promet (infrastruktura)
Svi projekti koji uključuju neku vrstu unapređenja mobilnosti u urbanoj sredini, od pametnih semafora ili prometne signalizacije preko biciklističkih staza do učinkovitijeg upravljanja izgradnjom prometnica i šetnjica.

4) Pametno življenje
Svi projekti koji uključuju digitalna rješenja s ciljem unapređenja kvalitete života građana. Od mjerenja kvalitete zraka, pametne rasvjete i digitalne naplate parkinga do uvođenja novih digitalnih procesa u upravljanje gradskom infrastrukturom. U projekt je moguće prijaviti i odgojno-obrazovne institucije, nove parkove ili javne zgrade. 
 

Komentirajte prvi

New Report

Close