Pametni gradovi 2018. – kategorije natječaja

Autor: Poslovni dnevnik , 11. svibanj 2018. u 09:30
Pametni gradovi 2018

Nagrade se dodjeljuju u pet različitih kategorija i bit će dodijeljene u sklopu konferencije Pametni gradovi – gradovi budućnosti 2018. koja će se održati 30. studenoga u Zračnoj luci Dr. Franjo Tuđman u Zagrebu

Svi gradovi pobjednici, osim certifikata, dobivaju i pravo jednogodišnjeg korištenja službenog logotipa 'Pametniji grad 2018.' za vlastite potrebe (promo materijali, marketinške kampanje…)

Nagrade 'Smart City Award 2018.' dodjeljuju se gradovima na području Hrvatske za specifične projekte ili kumulativne dosege u određenom segmentu 'smart city' tematike tijekom 2018. godine.

Prijaviti se mogu svi hrvatski gradovi, a moguće je prijaviti se u jednoj ili u svim kategorijama s jednim ili više projekta koji su realizirani ili su tek u fazi realizacije. 

Kategorije:

1) Pametna digitalizacija

Svi projekti koji uključuju digitalna rješenja s ciljem unaprjeđenja kvalitete života građana. Od mjerenja kvalitete zraka, pametne rasvjete i digitalne naplate parkiranja do uvođenja novih digitalnih procesa u upravljanje gradskom infrastrukturom.

 

2) Pametna uprava

Svi projekti kojima je gradska uprava poboljšala ili će poboljšati upravljanje svojim gradovima, od e-šaltera za građane, preko hodajućeg kolegija gradske uprave sve do sjednica koje se održavaju putem videolinka.

 

3) Pametan odgoj

Svi projekti kojima se poboljšava kvaliteta obrazovanja od vrtićke do školske dobi. Uključuje i projekt izvannastavnih aktivnosti, kao i sadržaje edukacijskog karaktera koji se provode izvan obrazovnih ustanova (primjerice škola plivanja za djecu u Zagrebu).

 

4) Pametna energetika / okoliš

Svi projekti koji uključuju neki vid zaštite okoliša ili energetsku učinkovitost, od smanjenja emisija CO2 u gradu do ugradnje štedljive rasvjete. 

 

5) Pametan promet

Svi projekti koji uključuju neku vrstu unaprjeđenja mobilnosti u urbanoj sredini, od pametnih semafora ili prometne signalizacije preko biciklističkih staza do učinkovitijeg upravljanja izgradnjom prometnica i šetnica.

 

Posebna kategorija odnosi se na kompanije koje nagrađujemo za uvođenje pametnih procesa u poslovanje, a bit će odlikovani priznanjem za inovativnost  u poslovanju.

*) Priznanje za inovativnost u poslovanju

Sve kompanije koje su u 2018. modernizirale svoje poslovne procese uvođenjem neke vrste pametnih digitalnih rješenja.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close