Palma de Mallorca – ljetovalište španjolskih kraljeva i svjetskih zvijezda

Autor: Sponzorirani članak , 22. srpanj 2016. u 11:18
Foto: Press

Otkrijete zašto Mallorcu nazivaju “Europskom Floridom” i krenite na odmor po mjeri španjolskih kraljeva.

Preko svjetlucavih plavih mora Mediterana, smjestio se otok prepun predivnih plaža i to posebno na istočnoj i jugoistočnoj strani gdje se nalazi bezbroj egzotičnih uvala koje ćete poželjeti sve obići ukoliko volite sitni bijeli pijesak, toplo more i prirodu u njenom najljepšem ruhu.

Moderna i sofisticirana, a istovremeno intimna i prepuna života, Palma de Mallorca je okupljalište svjetskog jet-seta još od davne 1838. Frederico Chopen, Ray Charles, Ava Gardner, Claudia Schiffer i Elton John, samo su neke od poznatih zvijezda koje su posjetile ovo čarobno mjesto.

Šarm prošlih vremena možete osjetiti u uskim ulicama starog grada, dok se multikulturalna povijest ogleda u različitoj arhitekturi, a njeno remek-djelo gotike je prije svega Catedral de Mallorca, poznatija kao La Seu. Museo de Arte Español Contemporâneo je Muzej suvremene umjetnosti koji ima stalni postav od preko sedamdeset djela suvremenih španjolskih umjetnika, uključujući Pabla Picassa, Joan Miróa, Juan Grisa i Salvador Dalia. Zapadno od grada na vrhu brda stoji Castell de Bellver, jedinstveni okrugli dvorac iz 14. stoljeća s najboljim pogledom na grad.

Meka mediteranskog turizma privlači posjetitelje iz cijelog svijeta svojom posebnom atmosferom, ribarskim lukama, romantičnim vrletima Sierre de Tramuntane, i izvrsnom gastronomijom. Ovdje ćete imati priliku uživati u najboljim restoranima, živahnim kafićima, mnogobrojnim trgovinama, pa i noćnom  životu, te uspješnoj umjetničkoj sceni.

Ljubitelje umjetnosti oduševit će Nit de l'Art, noć kada su u gradu otvorene sve umjetničke galerije, koje će vam poslužiti pokoji slatki ili slani zalogaj, dok vi pijuckate vino i razgledavate izložbe. Gastronomska događanja održavaju se tijekom cijele godine, od kojih su najveći favoriti TaPalma – degustacija neobičnih tapasa, i ViaVi – degustacija izvanrednih vina, koja će vas potaknuti da istražite mnoge skrivene, ali odlične barove u gradu.

Palma ima urbanu plažu odmah iza katedrale, a do nje je jednostavno doći pješice od stare jezgre. Nekadašnje ribarsko selo Portixol nalazi na kraju šetnice koja prolazi uzduž najpoznatije plaže, Playa de Palma, okružene zlatnim pijeskom. Šarmantno malo selo pretvorilo se u mjesto suvremenih restorana i barova tik uz more, gdje će mnogi rado pronaći svoje mjesto pod suncem.

Ukoliko je noćni život sastavni dio vašeg odmora, nemojte propustiti posjetiti Paseo Maritimo, mjesto gdje se nalazi većina disco klubova i barova. Tito's nightclub je jedan od najpopularnijih klubova na Mallorci, a 50-ih i 60-tih godina rado su ga posjećivali Marlene Dietrich, Frank Sinatra i Liza Minelli. Osvijetljeno dizalo prevest će vas do samog ulaza u klub i pružiti vam fantastičan pogled na Palmu noću i izlazak sunca svima onima koji se odluče zabaviti do ranih jutarnjih sati.

One najmlađe će najvjerojatnije oduševiti Marineland, veliki morski zoološki vrt, turistička atrakcija s 38-godišnjim iskustvom. Očekuje vas veliki akvarij s morskim psima, tropskim ribicama, show s delfinima i morskim lavovima, pingvini i terarij s egzotičnim gušterima, iguanama i Anacondama. Odlučite li uzeti pauzu od životinja, u neposrednoj blizini nalazi se dječje igralište i plaža, koja pripada Marinelandu.

Otkrijete zašto Mallorcu nazivaju "Europskom Floridom" i krenite na odmor po mjeri španjolskih kraljeva, a više detalja o ponudi, cijeni te slobodnim terminima potražite na www.atlas.hr, ili pozivom na besplatan info. telefon 0800 99 98.

New Report

Close