Orada u bijelom umaku s maslinama i kaparima

Autor: Promo , 08. studeni 2018. u 08:00
Foto: Promo

Pred kraj pečenja umjesto vodom možete podliti s malo bijelog vina za još intenzivniju aromu.

(za 4 osobe)

8 fileta orade (po 150 g)
1 Vegeta Natur za ribu 
50 ml maslinova ulja
10-ak Zelenih otkoštićenih maslina Podravka 
1 žlica kapara
500 ml vrhnja za kuhanje
1 žličica Vegeta Maestro peršina 

1. Filete ribe pospite Vegetom Twist za ribu i pustite neka odstoje 30-ak minuta.
2. Na zagrijano ulje stavite filete ribe s kožom prema dolje i pecite oko 5 minuta.
3. Dodajte masline narezane na kolutiće, kapare i pecite još oko minutu. Zalijte vrhnjem i pustite neka zakuha.
4. Ribu pažljivo okrenite, a umak popaprite i po potrebi posolite. Ako je pregust, dolijte malo vode. Kuhajte još 2 – 3 minute.
5. Poslužite uz kuhani krumpir posut peršinom.

Savjet: Pred kraj pečenja umjesto vodom možete podliti s malo bijelog vina za još intenzivniju aromu.
Vrijeme pripreme: 50 minuta.
Zahtjevnost: Jednostavno

Izvor: Coolinarka.com

New Report

Close