Orada iz pećnice

Foto: promo Foto: promo

Povrće narežite što sitnije da se brže ispeče.

(za 2 osobe)

40 g luka
​2 češnja češnjaka
1 žličica Vegete Natur Mediteran 
100 ml maslinovog ulja
1 crveni feferon (ljuti)
500 g orade
1 limun
200 ml vode
Za prilog:
200 g krumpira
100 g celera
100 g luka
1 žlica maslinovog ulja

1. Luk sitno nasjeckajte, dodajte protisnuti češnjak, Vegetu mediteran, maslinovo ulje i sitno nasjeckani feferon.
2. Ribu očistite, posušite i nadjenite dijelom nadjeva, a ostali dio rasporedite po posudi za pečenje. Na nadjev stavite ribu.
3. Za prilog, krumpir i celer narežite na sitne kockice ili štapiće.
4. ​Luk narežite na kolute i popecite na žlici maslinova ulja.
5. Pokraj ribe rasporedite krumpir, celer i popečeni luk.
6. Ukrasite kolutima limuna i podlijte vodom.
7. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.
8. Poslužite toplo.

Savjet: Povrće narežite što sitnije da se brže ispeče.
Vrijeme pripreme: 55 minuta
Zahtjevnost: Jednostavno

Izvor: Coolinarka.com

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!