Od sada na ZŠEM-u studij poslovnog prava i ekonomije

Autor: Sponzorirani članak , 14. srpanj 2014. u 08:51
ZŠEM

ZŠEM je postao prvi studij u Hrvatskoj na kojem će se moći obrazovati budući pravnici, stručnjaci u poslovnom pravu

Zagrebačka škola ekonomije i managementa, jedina AACSB akreditirana visokoškolska institucija u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi, od rujna kreće s izvođenjem novog studija poslovnog prava i ekonomije na hrvatskom i engleskom jeziku. Dopusnica koja je na ZŠEM stigla iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa obradovala je dekana dr.sc. Đuru Njavru kao i cijeli tim predavača sa ZŠEM-ove Katedre za pravne discipline. ZŠEM-ov tim na čelu s voditeljicom studija dr.sc. Ljerkom Mintas-Hodak mjesecima je radio na razvijanju ovog programa po uzoru na najbolje svjetske i europske studije poslovnog prava, a rezultat je program koji objedinjava pravo i ekonomiju dajući priliku za obrazovanje pravnih stručnjaka u sferi poslovnog prava, koji su neizostavan i važan dio korporativnog svijeta. Ovom dopusnicom, ZŠEM je postao prvi studij u Hrvatskoj na kojem će se moći obrazovati budući pravnici, stručnjaci u poslovnom pravu.

Međunarodna akademska zajednica prepoznala je ZŠEM kao vodeću poslovnu školu u Hrvatskoj što pokazuje, uz AACSB akreditaciju, i međunarodno rangiranje Eduniversala. Uz to, studenti ZŠEM-a su se u dvanaest godina postojanja Škole dokazali u poslovnoj zajednici kao izvrsni menadžeri i poduzetnici, tako da je pokretanje novog studija, u skladu s visokim standardima kvalitete koja je međunarodno priznata, bila logičan korak. Cilj studija poslovnog prava i ekonomije je prvenstveno pripremiti studente za karijeru u području poslovnog prava u Hrvatskoj, Europi, ali i bilo gdje u svijetu.

U samom procesu traženja prakse i poslova pomaže naš Career centra. Međunarodni aspekt ovog studija, ali i cijelog ZŠEM-a je nešto što će budući studenti poslovnog prava i ekonomije moći iskoristiti na najbolji način jer osim Ureda za međunarodnu suradnju, koji studentima omogućava razmjenu na jednom od 109 partnerskih sveučilišta diljem svijeta, predavači na novom studiju stručnjaci su s međunarodnim obrazovanjem i iskustvom, što pokazuju i njihove biografije.

Jedini ovakav pravni studij u Hrvatskoj koji objedinjava kvalitetan program, visoke akademske standarde, stručne predavače, najbolje i najraznovrsnije mogućnosti međunarodne razmjene te sustavnu brigu o karijerama studenata, zasigurno će do rujna privući mnoge koji žele studirati poslovno pravo na ovaj način.

Predstavljamo voditeljicu studija i neke od predavača:

Dr.sc. Ljerka Mintas-Hodak

Voditeljica studija Poslovno pravo i ekonomija

Dr.sc. Ljerka Mintas Hodak studirala je, magistrirala i 1975.g., doktorirala na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Usavršavala se na brojnim seminarima, radionicama i skupovima u zemlji i svijetu. Tijekom karijere objavila je niz članaka u domaćim i međunarodnim časopisima s područja pomorskog prava i prava EU-a. Suosnivačica je ZŠEM-a 2002.godine, prodekanica i voditeljica Katedre za pravo na ZŠEM-u. Sudjelovala u osmišljavanju i  u pripremi, a sad i izvođenju studijskog programa "Poslovno pravo i ekonomija".

Dr.sc. Tomislav Sokol

Predavač na studiju Poslovnog prava i ekonomije

Dr.sc. Tomislav Sokol doktorirao je na pravnom fakultetu Katoličkog sveučilišta Leuven, koji je po uglednom QS rangiranju proglašen 3. najboljim pravnim fakultetom u kontinentalnoj Europi u 2014. Na istom je sveučilištu završio poslijediplomski LL.M. studij sa specijalizacijom iz prava Europske unije, nakon diplome na Pravnom fakultetu u Zagrebu 2006., (magna cum laude). Autor je više znanstvenih i stručnih radova objavljenih u hrvatskim i stranim časopisima iz područja prava Europske unije, uključujući jedan od vodećih časopisa u području prava EU-a, European Law Journal. Područja interesa mu obuhvaćaju pravo europskog zajedničkog tržišta, pravo tržišnog natjecanja, međunarodno i europsko socijalno pravo te međunarodno i europsko trgovačko pravo.

Dr.sc. Marjeta Tomulić Vehovec

Predavač na studiju Poslovnog prava i ekonomije

Dr. sc. MarjetaTomulić Vehovec diplomirala je 2002. na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Godine 2004. upisala je poslijediplomski studij iz Prava EU i međunarodnog ekonomskog prava. Diplomirala je s tezom Dividende, Kamate, Tantijemi i Kapitalna dobit u Model konvencijama UN-a i OECD-a i stekla zajedničku diplomu Sveučilišta Lausanne, Geneva, Fribourg i Neuchatel, Švicarska. Na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani 2012. godine obranila je doktorsku disertaciju. Trenutno vodi pravni odjel portala kompare.hr koji se bavi usporedbom usluga te je direktor lokalnih semestara globalnog akceleracijskog programa Founder Insitute. Na ZŠEM-u predaje Osnove prava na engleskom jeziku i Međunarodno i EU porezno pravo na dodiplomskom i poslijediplomskom studiju.

Marin Njavro, mag.iur.

Predavač na studiju Poslovnog prava i ekonomije

Marin Njavro, mag.iur. diplomirao je 2011. godine na prestižnom pariškom institutu političkih znanosti Sciences Po Paris te na istoj instituciji magistrirao. Jednu godinu provodi na moskovskom sveučilištu MGIMO (Moskovski državni institut međunarodnih odnosa). Tijekom studija radi u investicijskoj banci Barclays u Londonu. Nakon studija radi u odvjetničkom uredu Loyens & Loeff baveći se poslovnim pravom, pripajanjima, rekonstruiranjem i ostalim transakcijama. Proveo je jedan semestar na sveučilištu Michigen, a s kolegama je pokrenuo važan poduzetnički projekt Startup Weekend Zagreb. Krajem 2013-te vratio se u Hrvatsku gdje radi kao asistent na kolegiju poslovnog prava na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa te planira upisati doktorski studij iz prava na nekom od sveučilišta u Europi. 

New Report

Close