Novogodišnje sarmice s pireom od krumpira

Autor: Promo , 01. siječanj 2019. u 08:00
Foto: Promo

Kiseli kupus koji vam je preostao možete narezati i posložiti po dnu posude prije nego što položite sarmice. Ako su listovi kupusa preveliki, prerežite ih napola i nadijevajte na isti način.

(za 4 osobe)

2 Fanta za punjenu papriku i sarmu
700 g mljevenog mesa (teletina, svinjetina)
¼ žličice Vegeta Maestro majčine dušice https://www.podravka.hr/proizvod/majcina-dusica/
1 glavica kiselog kupusa
4 ploške Pancete Podravka https://www.podravka.hr/proizvod/panceta/
2 žlice ulja

Za prilog

1 Pire krumpir Podravka
400 ml vode
200 ml mlijeka
50 g maslaca
1 žličica soli
malo Vegeta Maestro Muškatnog oraščića mljevenog
2 češnja češnjaka

1. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml vode i ostavite stajati nekoliko minuta. Mesu dodajte pripremljeni Fant i timijan pa sve dobro promiješajte.
2. Listove kupusa odvojite, a za sarmice odaberite one koji su manji. Na svaki list kupusa stavite žlicu mesnog nadjeva i savijte u sarmice.https://www.podravka.hr/recept/1034599/novogodisnje-sarmice-s-aromaticnim-pireom-od-krumpira/
3. U širu vatrostalnu nauljenu posudu položite sarmice u jednom sloju, a preko njih posložite ploške pancete. Ulijte vode toliko da pokrije sadržaj, poklopite i pecite oko 1 sat u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Potkraj otklopite da se sarmice lagano zapeku.
4. Dok se sarmice peku, pripremite pire. Vodu posolite i zagrijte. Kad zakipi, maknite s vatre, dodajte mlijeko i maslac i lagano miješajte.
5. Kad se maslac otopi, umiješajte sadržaj vrećice za pire i pustite neka odstoji 1 – 2 minute. Dodajte protisnuti češnjak, muškatni oraščić i ponovo promiješajte.
6. Ukusne sarmice poslužite s aromatičnim pireom.

Savjet: Kiseli kupus koji vam je preostao možete narezati i posložiti po dnu posude prije nego što položite sarmice. Ako su listovi kupusa preveliki, prerežite ih napola i nadijevajte na isti način.
Vrijeme pripreme: 70 minuta
Zahtjevnost: Srednje zahtjevno

Izvor: Coolinarka.com

New Report

Close