Njoki alla Italiana

Autor: Promo , 22. svibanj 2018. u 09:51
Foto: press

Popečena panceta s njokima unijet će pravo veselje u vašu kuhinju, zamirisat će umakom od bosiljka, a parmezan će dati završni ton ovom jednostavnom mediteranskom savršenstvu.

(za 4 osobe)

2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog
ulja
1 srednji luk (80 g)
60 g Pancete Podravka
2 češnja češnjaka
2 žlice svježeg bosiljka
1 Sjeckana rajčica s bosiljkom i origanom Podravka
1 kg njoka

1. Ulje zagrijte u tavi na srednje jakoj vatri.
2. Dodajte nasjeckani luk i narezanu pancetu.
3. Popecite miješajući oko 5 minuta ili dok luk ne omekša.
4. Dodajte protisnuti češnjak i popecite još 30 sekundi.
5. Dodajte sjeckanu rajčicu s bosiljkom i origanom, pa pirjajte oko 10 minuta.
6. Zamrznute njoke skuhajte u posoljenoj vodi.
7. Topli umak od bosiljka i origana prelijte preko njoka i poslužite posuto naribanim parmezanom.

Savjet: Popečena panceta s njokima unijet će pravo veselje u vašu kuhinju, zamirisat će umakom od bosiljka, a parmezan će dati završni ton ovom jednostavnom mediteranskom savršenstvu.
Vrijeme pripreme: 15 minuta.
Složenost: Srednje zahtjevno

Izvor: Coolinarika.com

New Report

Close