Najsigurnije zimsko gorivo za vaš omiljeni automobil

Autor: Promo , 20. siječanj 2020. u 08:44
Foto: Promo

Niske temperature, pogotovo ispod minus 5 stupnjeva, mogu biti opasne za motore vozila

Stavili ste zimske gume na automobil i zadovoljno odahnuli? Kvalitetne gume iznimno su važne za sigurnu vožnju, ali zima je godišnje doba u kojem ipak trebamo posebno pripaziti na naše automobile. Stoga dobra priprema za zimske uvjete vožnje definitivno uključuje i ispravne brisače, akumulator, svjetla, dovoljnu količinu antifriza i tekućine za vjetrobransko staklo, pribor za čišćenje snijega i leda, lance za snijeg. Mnogi stručnjaci ističu kako nije nimalo svejedno i kakvo gorivo, pogotovo zimi, točimo u spremnike naših automobila.

Niske temperature, pogotovo ispod minus 5 stupnjeva, mogu biti opasne za motore vozila, posebice onih koji su nešto starijih godina proizvodnje. To je najviše izraženo tijekom sezone skijanja, kada skijaši dane provode na skijalištima, a večeri i noći u toplim hotelima ili kućama za odmor. Tada njihovi automobili često znaju biti parkirani na istom mjestu i po nekoliko dana. Osim što je automobil na otvorenom, problem je i taj što je spremnik goriva u većini slučajeva već na pola potrošen, pa se, zbog manjeg volumena, gorivo može lakše smrznuti. Smrznuto gorivo onemogućit će start automobila, a može izazvati i mnogo ozbiljnije probleme. Kako biste spriječili zamrzavanje goriva i ozbiljniji kvar na vozilu , priprema automobila za zimske uvjete obuhvaća i korištenje odgovarajućeg goriva.

Stoga će vas mehaničar kojem ste prepustili „zdravlje“ vašeg limenog ljubimca prvo upozoriti da je za skladan rad automobilskog motora iznimno važno kvalitetno gorivo, baš kao što je kvalitetan unos vode važan za zdravlje ljudskog organizma.

Inino vrhunsko dizel gorivo ARKTIK idealno je za zimske uvjete vožnje. Arktik dizelsko gorivo lako je dostupno svim vozačima, koji za svoja vozila žele samo najkvalitetnije, jer se nalaze u ponudi 74 Inina maloprodajna mjesta diljem Hrvatske. Arktik gorivo je razvijeno od visokovrijednih komponenti koje jamče iznimna niskotemperaturna svojstva, a kombinacijom točke filtrabilnosti najviše -30 °C i točke zamućenja najviše -10 °C osiguran je miran start i neometan rad motora u zimskim uvjetima.

U zimskim uvjetima, prije nego što vožnja počne, stručnjaci preporučuju da se motor prvo zagrije na radnu temperaturu, a Arktik je gorivo uz koje će motor startati mirno i raditi pouzdano i pri niskim temperaturama.

New Report

Close