Najnovija generacija mjerne tehnologije u Bauerfeindu

Autor: Promo , 15. travanj 2019. u 09:23
Foto: Promo

Relevantne mjere definiranih dijelova tijela prikazuju se na mjernom obrascu.

Najnovija tehnologija Bodytronic 600 još je jedan Bauerfeindov korak u nastojanju praćenja i razvoja tehnoloških rješenja s ciljem kontinuiranog razvoja i unapređenja usluga, ali i samih proizvoda koji su u skladu s potrebama svakog korisnika.

Bodytronic 600 digitalni mjerni sustav s iznimnom preciznošću mjeri donje ekstremitete do visine kukova. Sustav generira 3D model dijela tijela koji pruža bezbrojnu količinu podataka potrebnih za točan odabir proizvoda iz baze ili individualni tretman kompresivnim čarapama, kao i steznicima za gležanj i stopalo po mjeri.

Platforma s modularnim konceptom predstavlja mogućnost jednostavnog spajanja Bauerfeind Bodytronic mjernih sustava i upravljanje njima preko zajedničke programske platforme. Time se postiže jednostavno upravljanje procesom, od mjerenja i konfiguracije do narudžbe za korisnika. Cijeli proces traje svega nekoliko minuta.

Nakon pripreme korisnika i pojašnjenja procesa, svaki postupak mjerenja uključuje samo četiri koraka:

1. Unos ili pretraživanje postojećeg korisnika
2. Odabir mjernog područja/sustava
3. Izvođenje mjerenja
4. Analizu mjerenja.

Eksport 3D podataka

Mjerni sustav Bodytronic 600 opremljen je aplikacijskim programom Bauerfeind Measurement Technology koji omogućava digitalizaciju oblika tijela i njegovih dimenzija. Dobiveni podatci mogu se eksportirati iz programa i uređivati eksternim programima koji podržavaju razmjenu i čitanje 3D podataka u standardnim formatima kao što su VRML2 i/ili STL. Sustav omogućuje i eksport podataka dobivenih skeniranjem pjene za uzimanje otiska stopala ili plantograma stopala.

Relevantne mjere definiranih dijelova tijela prikazuju se na mjernom obrascu. Tijelo se označava kroz shematski prikaz s algoritamski pridruženim izmjerenim vrijednostima. Moguće je i pomicanje pozicije mjerenja na relevantno mjesto, ukoliko za time postoji potreba. Ako dobivene vrijednosti odgovaraju Bauerfeind proizvodu, sustav će preporučiti odgovarajući proizvod i njegovu veličinu. Ukoliko mjerni sustav Bodytronic 600 ne pronalazi primjereno rješenje iz Bauerfeind baze proizvoda, za korisnika će biti sugerirana individualna izrada po mjeri. Tada se uz izmjerene vrijednosti po potrebi mogu pridružiti i dodatni podatci.

Dodatne podatke mogu sačinjavati:

  • slika ili PDF dokument iz sustava
    tekst sa slikom – ručni unos teksta/napomena
    slike kreirane povezanim modulima (kamera, videokamera, skener i sl.)

Prednosti mjernog sustava Bodytronic 600 su iznimna preciznost: izbjegnuta mogućnost pogreške „ručnim“ mjerenjem brzina: mjerenje i generiranje 3D modela događa se istovremeno beskontaktno mjerenje: mjere se generiraju projekcijom svjetla iz kamera.

New Report

Close