Najljepši otočni advent otvaraju Neno Belan i Fiumensi

Autor: Promo , 29. studeni 2018. u 10:04
Foto: promo

Bezbroj razloga za posjetiti Rab u zimskim mjesecima.

Najljepši otočni advent u Hrvatskoj, u gradu Rabu, doživljava ove godine svoje četvrto, dosad najbogatije izdanje.

Svi ljubitelji blagdanske čarolije od 1. će prosinca moći uživati u  mnogobrojnim iznenađenjima i poznatim imenima glazbene scene koji će okupljene zabavljati sve do 7. siječnja kada završava Najljepši otočni Advent.

Početak ove morsko-božićne čarolije obilježit će mnogima omiljeni Neno Belan i Fiumensi koji će svojim poznatim hitovima Rabljanje i njihove goste uvesti u prosinac na Rabu.

– Na Rabu sam svirao mnogo puta, ali prvi put ću nastupiti na Adventu, pa će mi to biti neko novo iskustvo. Jako se veselim susretu s Rabljanima i njihovim gostima, pružit ćemo im lijepu i dobru vibraciju, puno zabave i legendarsnih hitova, rekao je popularni Neno Belan uoči adventskog koncerta.

Na Trgu Municipium Arba tako će nastupiti Željko Bebek, klapa Šufit i Doris Dragović, koja će svojim koncertom 31. prosinca sve prisutne uvesti u novu godinu. 

Osim glazbenog programa, posjetitelji će moći uživati i u klizanju s pogledom more, na Trgu sv. Kristofora, na kojem je prošle godine klizalo više od 3500 ljudi. Tu je i božićno-novogodišnji vlakić i adventski sajam s bogatom ponudom originalnih božićnih poklona, a nesvakidašnje oduševljenje zasigurno će nastati u trenutku kada će se na rapskoj rivi pojaviti desetak moto mrazova na motociklima. Posebnost Najljepšeg otočnog adventa je i dolazak Djeda Božićnjaka koji će se na Badnjak spustiti padobranom na rivu.

Zakinuti neće ostati ni najzahtjevniji gurmani jer su organizatori Grad Rab, Pučko otvoreno učilište Rab i Turistička zajednica Grada Raba, pripremili šaroliku ugostiteljsku ponudu domaćih specijaliteta, a tu su i nezaobilazno kuhano vino i fritule.

Božićna atmosfera prožimat će čitavu starogradsku jezgru i okolicu. Naljepše fotografije uslikat će oni koji će posjetiti lampicama obasjane i prigodno ukrašene parkove Dorka i Boškopini, a u parku Dorka, udruga Tunera pred sam Božić uprizorit će i žive jaslice.

Najbogatiji program dosad uključuje i tradicionalno paljenje lampica, brojne radionice za djecu i odrasle, dolazak sv. Nikole te brojne nastupe zborova, lokalnih bendova i umjetničkih grupa.

 

New Report

Close