Možemo li postati uspješno digitalno društvo?

Autor: Promo , 12. ožujak 2018. u 09:31
Foto: press

Pridružite nam se na 13. izdanju konferencije Dan otvorenih integracija, sudjelujte u predavanjima i radionicama koje će vas i vaše poslovanje uvesti u digitalno doba.

Rezervirajte 22. ožujka i pridružite nam se na novom izdanju poslovno-tehnološke konferencije KING ICT-a Dan otvorenih integracija koja će se održati u Zagrebu s početkom u 9:30.

Dan otvorenih integracija trinaestu godinu za redom okuplja gospodarstvenike, znanstvenike i stručnu javnost, promiče ideje i otvara ključne teme za hrvatsko društvo i gospodarstvo. Ove godine razgovaramo o idejama koje grade uspješno digitalno društvo. Međutim, koji konkretni potezi vode prema tom cilju?

Strategija Jedinstvenog digitalnog tržišta Europske komisije predlaže ukidanje regulatornih prepreka i prelazak s nacionalnih digitalnih tržišta na jedno i jedinstveno tržište. Koliko su internet i digitalne tehnologije uistinu promijenile europsko gospodarstvo i društvo? Gdje je u cijeloj priči Hrvatska i kaskamo li za drugima?

Odgovore donosi predstavnica DG Connecta Europske komisije Irina Orssich dok potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) zadužen za industriju, IT, energetiku i zaštitu okoliša, Tomislav Radoš otkriva rezultate velikog istraživanja o stupnju digitalizacije hrvatskih kompanija.

A kako digitalna transformacija izgleda u stvarnom životu pojedinih, značajnih hrvatskih industrija? O tome će, uz okrugli stol pod moderatorskom palicom urednika Lidera Miodraga Šajatovića, razgovarati predsjednik Uprave Croatia Osiguranja Damir Vanđelić, član Uprave Privredne banke Zagreb Draženko Kopljar, profesor Fakulteta strojarstva i brodogradnje Nedeljko Štefanić te Andrej Šimatić, partner u Horwath HTL Croatia.

Koncept digitalne zrelosti škola sve više dobiva na značaju u modernom obrazovnom sustavu. U digitalno zrelim školama tehnologija je utkana u rad škole, a tome je dosad najviše pridonio projekt e-Škole, proglašen jednim od najboljih edukacijskih projekata u svijetu. U kojoj smo fazi i što nam budućnost donosi, otkriva Andrijana Prskalo Maček, zamjenica ravnatelja CARNeta i voditeljica projekta e-Škole.

Svedemo li sve pod zajednički nazivnik, dolazimo do zaključka da je osnovni pokretač svakog pojedinca, zajednice i društva – ideja. Brojni projekti uspješno su realizirani zahvaljujući ideji, snazi volje i želji za ostvarenjem, a to upravo Davor Rostuhar najbolje dokazuje. Autor 6 putopisnih knjiga i fotografskog projekta 'National Geographic – Hrvatska iz zraka', ekskluzivno će ispričati detalje o svom posljednjem pothvatu – ekspediciji na Južni pol koja je trajala 47 dana, tijekom kojih je prešao 1163 km sam, bez dostave hrane, vukući svu opremu u saonicama teškim 135 kg.

Uz izvrsna predavanja, posjetitelji će imati priliku upoznati 20 inovativnih rješenja u Demo sobi i sudjelovati u nekoj od 8 tehnoloških radionica naših partnera, koje će ih pripremiti na izazove digitalnog doba. Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, prijaviti se možete putem službene web stranice.

New Report

Close