Mirisni keksići s kikiriki maslacem

Foto: promo Foto: promo

U zatvorenoj posudi kolačići će zadržati hrskavost duže vrijeme. Od ove smjese dobit ćete 40 - 50 mirisnih keksića.

180 g maslaca
100 g maslaca od kikirikija
80 g smeđeg šećera
50 g šećera u prahu
2 jaja
200 g Glatkog brašna Podravka 
2 žličice Praška za pecivo Dolcela 
2 vrećice čaja Naranča s cimetom i klinčićem Podravka 
100 g bijele čokolade

1. Maslacu sobne temperature dodajte maslac od kikirikija, šećere, pa zajedno izmiksajte.
2. Zatim dodajte jaja i još jednom dobro izmiksajte da dobijete kremastu smjesu.
3. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, a zatim dodajte sadržaj vrećica čaja.
4. Pomiješajte s pripremljenim tijestom.
5. Bijelu čokoladu natrgajte na male komadiće.
6. Dodajte je u zamiješano tijesto i lagano lopaticom promiješajte da se ravnomjerno rasporedi.
7. Ostavite u hladnjaku 1 sat.
8. Žličicom za sladoled grabite ohlađenu smjesu i stavljajte na lim za pečenje prekriven papirom tako da između kuglica ostavite mjesta jer će se kuglice tijekom pečenja raširiti.
9. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 13 minuta.
10. Kolačići trebaju ostati svijetle boje, mekani, a hlađenjem će postati hrskavi.
11. Za potpun užitak, mirisne kesice poslužite sa šalicom toplog čaja od naranče s cimetom i klinčićem.

Savjet: U zatvorenoj posudi kolačići će zadržati hrskavost duže vrijeme. Od ove smjese dobit ćete 40 - 50 mirisnih keksića.
Vrijeme pripreme: 40 minuta
Zahtjevnost: Jednostavno

Izvor: Coolinarka.com

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!