Mirakulovi Mini MBA programi za razvoj ključnih menadžerskih vještina

Autor: Poslovni.hr , 17. rujan 2019. u 08:33
FOTO: Promo

Menadžeri današnjice moraju biti svojim zaposlenicima podrška i inspiracija pri realizaciji punih osobnih potencijala kao i pri ostvarenju maksimalnih ciljeva organizacije. Ključni fokus Mini MBA programa leži u osobnom razvoju lidera, oblikovanju individualnog menadžerskog stila te izgradnje uspješne i učinkovite organizacijske klime.

Poslovni modeli danas iziskuju brzinu i fleksibilnost managementa u donošenju odluka jer sporiji gube tržište, gube najbolje ljude i gube profit. Menadžer je role model, u njega su uprte sve oči i važno je osvijestiti ulogu koju imaju njegove osobne karakteristike na produktivnost tima. S druge strane, i zaposlenici su fleksibilniji i agilniji nego ikada prije. Ako nemaju mogućnost razvoja, ako ne ulažete u njih, oni odlaze tamo gdje ta mogućnost postoji jer nemaju vremena čekati. Proaktivni su i spremniji su nego ikad investirati u sebe, razvoj svoje karijere i svoju budućnost.

Za postizanje toga, neophodno je ulagati u usvajanje novih korisnih znanja i vještina. Vodeći se upravo tom idejom, Mirakul Edukacijski centar oblikovao je specijalističke modularne edukacijske programe u kojima se te vještine svladavaju na praktičnim primjerima.

Svaki lider mora biti vrhunski u strateškom planiranju, izvršnom odlučivanju, mora razmišljati o budućnosti, mora znati svrhovito iskoristiti informacije kojima raspolaže te ideje povezati u konkretne proizvode. Njegov je zadatak i poticati i motivirati svoj tim te biti svjestan da im je on uzor.

Upravo stoga što briga o ljudima nije posao kojim se bavi isključivo HR potrebno je podignutio razinu svijesti o tome da ljudi u tvrtke odlaze i iz njih odlaze zbog lidera. To rezultira predanošću zadovoljnih zaposlenika koji mogu i žele doprinijeti više, koji provode svoje ideje i samoostvaruju se u tom procesu.

U današnje vrijeme obilježeno snažnim tehnološkim napretkom i novim poslovnim modelima, poslovnom dinamikom i fleksibilnošću, menadžeri prije svega moraju uspješno otkrivati potencijale svoji ljudi, poticati i razvijati njihove interese te ih voditi prema njihovoj samorealizaciji. No i realizacija KPI-eva svake organizacije ili tvrtke ovisi o načinu komuniciranja, prenošenju informacija, delegiranju zadataka i donošenju odluka. Ono što menadžerima svakako može pomoći u usavršavanju poslovnog procesa jest razmjena ideja i iskustava s kolegama iz različitih industrija.

Prednosti pohađanja Mirakulovih Mini MBA programa su usvajanje vještina kritičkog analiziranja, holističkog promišljanja i uspješnog delegiranja zadataka s ciljem povećanja uspješnosti poslovanja i općeg zadovoljstva svojih zaposlenika.

Voditeljica Mirakulovih Mini MBA programa za menadžere, doc.dr.sc. Jasminka Samardžija, istaknula je dobrobiti pohađanja upravo Mirakulovih Mini MBA programa.

Na Mini MBA – Management skills programu unaprijedit ćete razumijevanje financija i budžetiranja te razviti analitičke vještine, jednako kao i interpersonalne vještine. Osobita će pozornost biti posvećena tehnikama menadžerskog samopredstavljanja unutar organizacije i prema stakeholderima, a važan segment utjecaja je i menadžerski body language. Osim toga, svakako ćete svladati vještine pregovaranja i rješavanja problema uz neizostavno upravljanje ljudima, vremenom i stresom kako bi se izbjegli konflikti, a povećala produktivnost pojedinca i tima.

Svojevrsna nadogradnja prethodnog programa jest Mini MBA – Executive Leadership program koji će vas osposobiti za izgradnju i motiviranje učinkovitih timova, rješavanje strateških problema i potaknuti promjene prije svega vas samih, a potom i promjene u vašoj organizaciji. Ključni fokus programa je na osobnom razvoju i poboljšanju svijesti o osobnom stilu vođenja.

Mini MBA – Premium management skills modularni je program u kojem ćete naučiti kako uspostaviti sustave ključnih indikatora (KPI) i kreirati operativni plan s budžetiranjem. Ovladat ćete vještinom definiranja WBS strukture te naučiti upravljati rizicima i projektnim timom s fokusom na rezultat projekta. Osim toga, dobit ćete uvid u svoje voditeljske snage kako biste prepoznali okidače konflikata, prevenirali ih i  postigli bolje rezultate u interakciji s drugima.

Sve dodatne informacije o programima, predavačima i uvjetima upisa možete pogledati na web stranicama www.mirakul.hr/edukacijski-centar/najava-edukacijskih-programa ili poslati upit na edukacija@mirakul.hr

Komentirajte prvi

New Report

Close