MINI MBA IN FINANCE – vrhunska edukacija iz financija

Autor: Promo , 25. studeni 2019. u 08:55
Foto: Getty Images

MINI MBA IN FINANCE je program praktičnog znanja iz financija koji predstavlja najkvalitetniju financijsku edukaciju na našem tržištu.

MINI MBA IN FINANCE je program praktičnog znanja iz financija koji predstavlja najkvalitetniju financijsku edukaciju na našem tržištu. U četiri jednodnevna modula je sadržano znanje vezano uz naprednu analizu financijskih izvještaja, tajne kako čitati bilancu, RDG i financijske pokazatelje između redaka, analiza investicijskih projekata, kreiranje investicijskih studija, izrada cost-benefit analize, metode procjene vrijednosti poduzeća i to sve uz praktičnu primjenu excela u financijama.

Modul „Napredna analiza financijskih izvještaja – kako čitati bilancu, RDG i financijske pokazatelje između redaka?“ bavi se razumijevanjem i interpretiranjem financijskih izvještaja. Financijski izvještaji imaju ključnu ulogu pri donošenju kvalitetnih strateških i operativnih odluka te ih je stoga potrebno znati interpretirati i analizirati. Bitno je znati koje informacije pružaju pojedini izvještaji te gdje postoji prostor za računovodstvene i porezne manipulacije. Modul „Modeli i tehnike procjene vrijednosti poduzeća" se bavi procjenom vrijednosti poduzeća primjenom metode diskontiranih novčanih tokova te primjenom iste metode kod procjene vrijednosti pojedinačne imovine s naglaskom na nematerijalnu imovinu. Cilj modula "Vrednovanje investicijskih projekata i cost-benefit (CBA) analiza" je prikazati temeljne koncepte vezane za analizu i vrednovanje novčanih tokova, investicijskih projekata, specifičnosti projektnog financiranja, te složenije teme, uključujući najčešće pogreške i problematične elemente analize. Tijekom predavanja nastojat će se prikazati konkretne probleme iz prakse (stvarne priče i slučajevi iz poslovne prakse), ali i pregled problematičnih detalja teorije. Na seminaru "Napredni Excel u financijama" biti će prikazan postupak izrade financijskog modela za analizu investicijskog projekta (priprema projekcija financijskih izvješća temeljem zadanim ulaznih pretpostavki) za primjerice, pripremu poslovnog plana/investicijske studije.

Program MINI MBA IN FINANCE se u organizaciji Hrvatskog instituta za financije (HIF) održava u modularnom obliku u periodu od 29.11.2019. do 07.02.2020. Iz predavanja Kristijana Cinottija, ovl. revizor i ovl. procjenitelj, mr.sc. Edina Hadžavdića, CFA, Andrije Garofulića, ACCA i Lovre Botice, CFA saznajte:

  • Upoznavanje sa naprednom analizom financijskih izvještaja

  • Tehnike due dilligencea (dubinskog snimanja) poslovanja poduzeća

  • Teorija o Ekvilibriju računovodstvenih kategorija

  • Kako financijske pokazatelje pretvoriti u konkretne korake u odlučivanju?

  • KPI – ključni financijski pokazatelji – razumijevanje i tumačenje

  • Kako prepoznati računovodstvene i porezne manipulacije?

  • Kako ustanoviti koji su dijelovi financijskih izvještaja i financijskih pokazatelja ključni za stvaranje realne slike o poduzeću te o procjeni vrijednosti poduzeća?

  • DCF metoda procjene vrijednosti poduzeća

  • Statička metoda procjene vrijednosti poduzeća

  • Priprema novčanih tokova za vrednovanje / analizu isplativosti projekata

  • Smisao neto sadašnje vrijednosti, interne stope povrata, razdoblja povrata

  • Nerazumijevanje problematike ulaganja u radni (obrtni) kapital / trajna obrtna sredstva

  • Kako napraviti kvalitetnu cost-benefit (CBA) analizu sa primjenom i na EU projekte?

  • Primjena naprednog Excela® u financijama

  • Saznajte na PRAKTIČNIM PRIMJERIMA ključne tehnike financijske analize

Prijavu za sudjelovanje na programu MINI MBA IN FINANCE možete ispuniti na www.hif.hr ili slanjem osobnih podataka na info@hif.hr (ime i prezime, poduzeće, telefon i mail).

PROGRAM:

MODUL 1. (1-dnevni seminar/radionica) 29. studenog 2019.

NAPREDNA ANALIZA FINANCIJSKIH IZVJEŠTAJA – KAKO ČITATI BILANCU, RDG I FINANCIJSKE POKAZATELJE IZMEĐU REDAKA?

MODUL 2. (1-dnevni seminar/radionica) 12. prosinca 2019.

VREDNOVANJE INVESTICIJSKIH PROJEKATA I COST-BENEFIT (CBA) ANALIZA

MODUL 3. (1-dnevni seminar/radionica) 24. siječnja 2020.

NAPREDNI EXCEL U FINANCIJAMA

MODUL 4. (1-dnevni seminar/radionica) 07. veljače 2020.

MODELI I TEHNIKE PROCJENE VRIJEDNOSTI PODUZEĆA

ODOBRAVAMO POPUST DO 25% ZA RANE PRIJAVE DO 25.11.2019.

Sve informacije na www.hif.hr.

Prijava na program na https://hif.hr/mini-mba-in-finance/

New Report

Close