Mesna rolada a la peka

Autor: Promo , 01. studeni 2018. u 08:00
Foto: Promo

Teletinu možete zamijeniti janjetinom ili svinjetinom, a ako upotrijebite junetinu, pecite barem 3 sata i dobiti ćete meso koje se topi u ustima.

(za 8 osoba)

2 kg teletine
4 žlice ulja
60 g Pancete Podravka 
2 češnja češnjaka
peršin
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
2 kg krumpira
1 žlica Vegete 

1. Slaninu, peršin i češnjak sitno nasjeckajte, dodajte Vegetu, po želji malo limunova soka i sve dobro izmiješajte.
2. Meso oblikujte u veliki odrezak. Istucite ga, malo posolite i popaprite. Premažite ga pripremljenom mješavinom i savijte u roladu. Povežite je koncem i posolite.
3. U pleh koji ovdje zamjenjuje peku stavite ulje i krumpir narezan na deblje ploške.
4. Posolite ga, popaprite i izmiješajte.
5. Na krumpir stavite pripremljenu roladu i dobro poklopite ili prekrijte aluminijskom folijom.
6. Stavite peći u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 200°C. Kad je rolada napola pečena, okrenite je, po potrebi zalijte s malo vode i nastavite poklopljenu peći do kraja. Ukupno pecite oko sat i pol.
7. Pečenoj roladi skinite konac, narežite je na ploške i poslužite zajedno s krumpirom i salatom po želji.

Savjet: Teletinu možete zamijeniti janjetinom ili svinjetinom, a ako upotrijebite junetinu, pecite barem 3 sata i dobiti ćete meso koje se topi u ustima.
Vrijeme pripreme: 1h i 50 minuta.
Zahtjevnost: Srednje zahtjevno

Izvor: Coolinarka.com

New Report

Close