Mediteranska salata

Autor: Promo , 15. studeni 2018. u 08:00
Foto: promo

Sastojke salate možete pripremiti ranije, pomiješati i držat u hladnjaku. Neposredno prije posluživanja preliti preljevom i promiješati.

(za 4 osobe)

200 g Tjestenine pužici s jajima Zlato polje
sol
300 g repova kozica (očišćenih)
150 g chery rajčica
100 g ljubičastog luka
1 zelena paprika
60 g Zelenih otkošticenih maslina Podravka
1 avokado
100 g mladog sira
100 ml maslinova ulja
2 žlice jabučnog octa
1 žlica Vegete Natur za salatu

1. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi, a zatim je ocijedite, pa ohladite pod mlazom hladne vode.
2. Repove kozica popržite u tavi na malo ulja.
3. Tjestenini dodajte kozice, na polovice prerezane cherry rajčice, narezan ljubičasti luk, na kockice narezanu zelenu papriku i prerezane masline.
4. Preljev pripremite od maslinova ulja, jabučnog soka i Vegete Natur za salatu.
5. ​Prelijte preko salate i promiješajte.
6. Zatim dodajte sir i na kockice narezani avokado.
7. Odmah poslužite kao samostalan obrok ili međuobrok.

Savjet: Sastojke salate možete pripremiti ranije, pomiješati i držat u hladnjaku. Neposredno prije posluživanja preliti preljevom i promiješati.
Vrijeme pripreme: 25 minuta
Zahtjevnost: Jednostavno

Izvor: Coolinarka.com

New Report

Close