Mediteranska fritaja

Autor: Promo , 22. listopad 2018. u 09:07
Foto: promo

Ako ne možete bez mesa, u jaja možete dodati i koji kolut kobasice.

(4 osobe)

2 tikvice
6 cherry rajčica
120 g mozzarelle
8 jaja
1 žličica Vegete Natur 
50 g naribanog sira Grana Padano
3 žlice maslinova ulja
2 češnja češnjaka
Vegeta Maestro šareni papar 

1. Tikvice narežite na dugačke tanke ploške, lagano posolite i stavite sa strane.
2. Rajčice prerežite popola, a mozzarellu narežite na ploške.
3. Jaja razmutite, umiješajte Vegetu Natur i naribani sir.
4. U tavu (lava ili metalnu s debelim dnom) ulijte ulje i stavite češnje češnjaka.
5. Stavite i rajčice, kratko ih popecite i izvadite.
6. Maknite i češnjak pa ulijte smjesu od jaja.
7. Po njoj rasporedite ploške tikvica, mozzarelle i rajčice.
8. Pecite na laganoj vatri nekoliko minuta.
9. Gotovu fritaju pospite šarenim paprom i poslužite sa salatom.

Savjet: Ako ne možete bez mesa, u jaja možete dodati i koji kolut kobasice. Ako imate tavu koja ide u pećnicu, možete pripremljenu fritaju staviti 20-ak minuta u pećnicu zagrijanu na 180 °C. Ako sve radite na tavi, upotrijebite lava tavu ili metalnu s debljim dnom.
Vrijeme pripreme: 20 minuta
Složenost: jednostavno

Izvor: Coolinarika.com

New Report

Close