MAMFORCE – mijenja način rada – poboljšava kvalitetu života

Autor: Promo , 01. travanj 2019. u 08:32
Foto: Promo

MAMFORCE je inovativna metoda procjene i standard poslovanja koji poboljšava produktivnost rada, čini zaposlene sretnijima i potiče napredak ženskih talenata. MAMFORCE standard je od 2012. godine do danas postao priznati znak kvalitete odgovornog upravljanja ljudima i kompetencije poslodavaca u provođenju obiteljski odgovorne i rodno osviještene politike. Metoda je razvijena na temelju akademskih spoznaja i praktičnih preporuka Međunarodne organizacije rada, Ujedinjenih naroda, Europske komisije.

Proces procjene koji vodi do MAMFORCE standarda snažno je sredstvo promjene organizacijske kulture. Naglasak je na podršci razvoja kulture temeljene na otvorenosti, povjerenju, poštovanju različitosti i uključenju. Potiče poslodavce da odgovornim upravljanjem pomognu zaposlenima u usklađivanju privatnog i poslovnog života. Odnoseći se s razumijevanjem prema njihovim obiteljskim obavezama, stvaraju mogućnost jednako uspješnog razvoja karijera zaposlenih bez obzira na različitosti ili obiteljske obaveze.

Bolje korištenje talenta

Brojne su poteškoće na koje roditelji, a posebno majke, nailaze na radnom mjestu. Neke od onih koje im najteže padaju su nerazumijevanje za privatne obaveze i neprilagodljivost sustava skrbi za djecu i starije članove obitelji. Očekivanja okoline često su puna rodnih stereotipa – od muškaraca se očekuje veća posvećenost karijeri, a od žena obitelji. Zbog toga mlade, obrazovane žene gube priliku za razvoj karijere i prije majčinstva, a očevi su prikraćeni za radost provođenja vremena s djecom i obitelji. Istraživanja pokazuju da su s takvim stavom na gubitku svi: poslodavci, zaposleni i šira zajednica. Poslodavci jer zbog krutog odnosa prema zaposlenima ne dobivaju ono najbolje od njih, što dovodi do pada produktivnosti, a time i konkurentnosti. Zaposleni jer s vremenom postaju nezadovoljni zbog nemogućnosti profesionalnog razvoja, a često i osobnog ostvarenje u njima važnim životnim ulogama. Žene koje uz majčinstvo žele ostvariti poslovnu karijeru nailaze na veće izazove. Zajednica jer bilježimo sve niže stope nataliteta, što dovodi u pitanje dugoročnu održivost državnog sustava. Sve je to povezano i zato su nam potrebne temeljite promjene. Mi se pri pokretanju tih promjena fokusiramo na poslodavce.

MAMFORCE utječe na pozitivne promjene u radnom okruženju uvodeći nove metode rada i odgovornije upravljanje. Mijenjamo uobičajene obrasce rada s ciljem povećanja zadovoljstva i produktivnosti. Put do toga vodi kroz osvještavanje skrivenih prepreka i duboko ukorijenjenih uvjerenja koja izazivaju stereotipna očekivanja i nejednakost te ujedno sprečavaju ostvarenje boljih rezultata poslovanja.

Motivirani i angažirani zaposleni povećavaju produktivnost za 20 posto

Tvrtke koje žele privući i zadržati najbolje ljude odnose se odgovorno prema njima i njihovim obiteljima, jer znaju da će na taj način dobiti maksimalno angažirane zaposlene, a time i bolju produktivnost.

15 posto bolji poslovni rezultati uz više žena u upravi

MAMFORCE kompanije su svjesne promjena koje diktiraju nove generacije i razvoj tehnologije. Spremne su svojim zaposlenima ponuditi niz pogodnosti u cilju lakšeg usklađivanja privatnih i poslovnih obaveza. Također, osiguravaju jednake mogućnosti razvoja karijera muškaraca i žena. Time raspolažu s potrebnom različitosti pristupa rješavanju poslovnih problema što znanstveno dokazano vodi većoj profitabilnosti.

Odnos uvažavanja različitih potreba budi motivaciju zaposlenih koji u pozitivnom ozračju daju najbolje od sebe.

Projekt Odgovorni poslodavci za odgovorno roditeljstvo 2.0 sufinanciran je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Budite dio zajednice odgovornih poslodavaca. Više informacija na www.mamforce.hr

New Report

Close