Male pizze s čajnom kobasicom

Foto: promo Foto: promo

Ukoliko možete nabaviti male kuglice mozzarelle, ne morate ih rezati, nego ih stavljajte cijele.

4 osobe

Za tijesto
20 g svježeg kvasca
220-230 ml tople vode
1 žličica šećera
300 g Oštrog brašna Podravka 
2 žličice soli
1 žličica maslinova ulja
Za nadjev
200 g mozzarelle narezane na male ploške
200 ml Passate Podravka 
1 žličica Vegeta Maestro origana 
2 žlice maslinova ulja
100 g Čajne kobasice Podravka 

1. Kvasac razmutite u malo tople vode, dodajte šećer i ostavite na toplom mjestu da se digne, dodajte šećer i ostavite na toplom mjestu da se digne.
2. Brašno pomiješajte sa solju, dodajte dignuti kvasac, ulje i uz dolijevanje vode umijesite glatko mekano tijesto.
3. Tijesto ostavite stajati na toplom mjestu dok mu se volumen ne udvostruči.
4. Od pripremljenog tijesta napravite 4 kuglice koje razvaljajte u obliku kruga.
5. Pripremljena tijesta stavite u kalup premazan uljem.
6. Rubove svakog kruga tijesta obložite ploškama mozzarelle, rub tijesta preklopite preko položenog sira, a sredinu svakog premažite passatom u kojoj ste razmutili origano i ulje.
7. Po tako pripremljenim pizzama rasporedite ploške mozzarelle i na kraju posložite ploške čajne kobasice.
8. Pecite u zagrijanoj pećnici na 220°C oko 15 minuta.
9. Poslužite s maslinama.

Savjet: Ukoliko možete nabaviti male kuglice mozzarelle, ne morate ih rezati, nego ih stavljajte cijele.
Vrijeme pripreme: 80 min
Zahtjevnost: Srednje zahtjevno

Izvor: Coolinarka.com

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!