Lungić s toplom salatom od šparoga

Autor: Promo , 23. svibanj 2018. u 10:51
Foto: press

Ako nemate šparoge, možete upotrijebiti žutenicu (maslačak) kojeg je potrebno samo kratko blanširati.

(za 4 oosbe)

600 g filea lungića
1 Vegeta Grill marinada pikantna 100 g
400 g šparoga
1 tvrdo kuhano jaje
4 žlice ulja
žlica vinskog octa
2 žlice senfa Rustica Podravka
sol
Vegeta Maestro crni papar

1. Lungić očistite od žilica, narežite i prelijte Vegeta marinadom. Ostavite 30 minuta u marinadi ili dulje, za postizanje boljeg okusa.
2. Meso pecite na srednje jakoj vatri na roštilju 5-7 minuta sa svake strane tako da ostane mekano i sočno u sredini.
3. Šparoge očistite i kuhajte u kipućoj vodi dok lagano ne omekšaju. Ocijedite ih i ohladite.
4. Za umak, propasirajte 1 tvrdo kuhano jaje, dodajte ulje, ocat i senf. Na kraju začinite solju i paprom te prelijte preko šparoga.

Savjet: Ako nemate šparoge, možete upotrijebiti žutenicu (maslačak) kojeg je potrebno samo kratko blanširati. Žutenica je samonikla biljka prepuna vitamina i minerala.
Vrijeme pripreme: 40 minuta i vrijeme mariniranja.
Složenost: jednostavno.

Izvor: Coolinarika.com

New Report

Close