Lungić premazan aromatičnom pastom sa salatom na mediteranski način

Autor: Promo , 18. srpanj 2018. u 08:15
FOTO: Press

Povrću dok se peče možete dodati limun narezan na četvrtine, dat će finu aromu povrću.

(Za 4 osobe)

800 g lungića
1/2 žličice sjemenki korijandera
2 češnja češnjaka
Vegeta Maestro crni papar mljeveni 
1 žličica Vegeta Maestro dimljene paprike          
maslinovo ulje
600 g mladih krumpira
1 patlidžan
600 g cherry rajčica
1 crveni luk
1 limun
Vegeta Maestro usitnjenog peršina                  
100 g Ajvara blagog Podravka        

1. Patlidžane narežite na ploške, posolite i pustite da odstoje 20 minuta nakon čaga ih ocijedite i posušite.
2. Dok se patlidžani ogorčavaju, krumpire ogulite, narežite na četvrtine, stavite u hladnu posoljenu vodu i prokuhajte 10 -ak minuta.
3. U zdjeli pomiješajte patlidžane, rajčice narezane na polovice i luk narezan na kolutove, lagano posolite.
4. Dodajte ocijeđene krumpire, prelijte maslinovim uljem i pecite u pećnici ugrijanoj na 200 °C oko 30 minuta.
5. U mužaru zdrobite sjemenke korijandera, dodajte nasjeckani češnjak, malo soli i papra i sve zajedno izmiješajte u pastu. Dodajte i dimljenu crvenu papriku, sve još jednom promiješajte da dobijete jednoličnu pastu pa njome premažite lungić.
6. Tako pripremljeni lungić zapecite sa svih strana, a zatim ga još pecite tako da izvana bude fino pečen, a iznutra ružičast.
7. Na tanjur za posluživanje složite lungic narezan na odreske i poslužite s ajvarom i pečenim povrćem koje ste obilato posuli nasjeckanim peršinom.

Savjet: Povrću dok se peče možete dodati limun narezan na četvrtine, dat će finu aromu povrću.
Vrijeme pripreme: 1h.
Zahtjevnost:  Jednostavno

Izvor: Coolinarika.com 

New Report

Close