Ljetna pileća salata: Naučite kako je pripremiti bolje nego u restoranu

FOTO: Press FOTO: Press

Pileća prsa idealan su izvor proteina, a pripremljena na roštilju u kombinaciji s povrćem čine ukusnu salatu za tople dane.

(za 4 osobe)

500 g pilećih prsa
4 manje crvene paprike
mala glavica zelene salate
100 g šampinjona
150 g Kukuruza šećerca Podravka   
200 g cherry rajčica
1 Vegeta Twist marinada s češnjakom 
3 žlice maslinova ulja
2 žlice vinskog octa
žlica svježe nasjeckanog peršina
Vegeta Maestro crni papar   
sol

1. Od pilećih prsa izrežite odreske, prelijte ih Vegeta marinadom i ostavite 30 minuta da se okusi marinade upiju u meso.
2. Pecite na zagrijanom roštilju nekoliko minuta sa svake strane. Zajedno s mesom na roštilju ispecite cijele šampinjone.
3. Povrće operite i osušite te narežite na trakice. U zdjelu dodajte cherry rajčice i pečene šampinjone narezane na četvrtine, ocijeđeni kukuruz šećerac i piletinu narezanu na trakice.
4. Maslinovu ulju dodajte papar, vinski ocat, prstohvat soli i svježe nasjeckan peršin. Umak prelijte preko salate i žlicama lagano umiješajte.

Savjet: Pileća prsa idealan su izvor proteina, a pripremljena na roštilju u kombinaciji s povrćem čine ukusnu salatu za tople dane.
Vrijeme pripreme: 35 minuta
Zahtjevnost: jednostavno.

Izvor: Coolinarika.com 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!