Kredit za financiranje potreba u poljoprivredi do naplate poticaja

Autor: Sponzorirani članak , 28. veljača 2017. u 10:44
FOTO: Promo

Zagrebačka banka od nedavno u svojoj ponudi ima Agrokredite. Što su to Agrokrediti i kome su namijenjeni?
Zaba: Riječ je o kratkoročnim i dugoročnim kreditima koji su namijenjeni poljoprivrednicima, bilo da se radi o kratkoročnom financiranju sezonskih i ugovorenih poslova ili dugoročnom investicijskom financiranju dugotrajne imovine. Znamo da su financijske potpore i poticaji koje poljoprivredni proizvođači dobivaju iz nacionalnih i EU izvora postali važan izvor financiranja i ulaganja u održivost i stabilnost njihove proizvodnje. No uz potpore i poticaje je važno imati i siguran, pravovremeno dostupan izvor financiranja.

Što se sve može financirati s takvim kreditima?
Zaba: Sve što je poljoprivrednicima potrebno u jednom ili više ciklusa proizvodnje – sjeme, sadni materijal, gnojivo i gorivo, zaštitna sredstva, održavanje mehanizacije, isplatu plaća i podmirenje poreznih obveza do financiranja investicija u kupnju poljoprivrednog i građevinskog zemljišta, proširenje ili izgradnju poslovnih prostora, izgradnja farmi, podizanja dugogodišnjih nasada, nabavku opreme ili pojedinih dijelova opreme te kupnje osnovnih stada. Također za poljoprivrednike postoji i mogućnost refinanciranja kredita istih namjena.

Može li se bilo tko prijaviti za takav kredit?
Zaba: Agrokrediti Zagrebačke banke namijenjeni su trgovačkim društvima, obrtima, fizičkim osobama u slobodnom zanimanju, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima te zadrugama koji se bave poljoprivrednom djelatnošću.

Kako se poljoprivrednici mogu bolje informirati o tome što je za njih najprikladnije? Može li ih netko u banci savjetovati o tome?
Zaba:Naravno, poljoprivrednicima su u Zagrebačkoj banci na raspolaganju i poduzetnički bankari koji im mogu pomoći savjetima kako racionalnije upravljati financijama te koji model financiranja je za njih najprikladniji. Osim toga, poduzetnički bankar poljoprivrednike može informirati i o svim aktualnostima u ponudi banke kojima bi mogli unaprijediti vlastiti posao. 

New Report

Close