Konferencija ‘Obrazovanje 4.0 – škola po mjeri industrije’

Autor: Promo , 05. listopad 2019. u 09:00
Foto: Promo

Predstavljanje inicijative održat će se 11.10. na FSB-u u okviru CADCAM konferencije ‘Obrazovanje 4.0 – škola po mjeri industrije’.

Kao i drugdje, pozitivni pomaci i rezultati u obrazovanju često leže na leđima entuzijastičnih pojedinaca. Oni rade onaj 'korak više' koji se od njih ne očekuje kako bi zainteresirali našu djecu za nova područja, naučili ih nešto dodatno i inspirirali ih za teme koje bi inače neprimjetno prošle pokraj njih.

Sustav često ne podržava takve kreativne inicijative pa svi ti nesebični učitelji i profesori svakodnevno moraju voditi borbe s okolinom i sustavom čak i za osnovne stvari kao što je logistika neophodna za provedbu takvih programa.

U našem svakodnevnom poslovanju česti smo svjedoci ovakvih slučajeva pa smo, ponukani drugim pozitivnim inicijativama i promjenama, odlučili dati svoj doprinos i stvoriti eko-sustav koji će učenicima i studentima omogućiti upoznavanje i rad s najsuvremenijim svjetskim alatima za 3D konstruiranje, simulacije, proizvodnju…

Cilj naše inicijative OBRAZOVANJE 4.0 je osigurati svim zainteresiranim tehničkim školama i fakultetima softver koji će pokrenuti njihovu kreativnost, te im pomoći u logistici s potrebnom opremom. Kako bi mogli prenositi svoja znanja učenicima i studentima predvidjeli smo održati intenzivnu edukaciju za nastavnike i profesore te im osigurati gotove nastavne sadržaje koje mogu koristiti u svom svakodnevnom radu. Cijeli eko-sistem zaokružuje motivacijski dio koji bi kroz razne projektne zadatke i takmičenja motivirao sve uključene da sudjeluju na inovativnim projektima.

Cilj nam je da mlade ljude pripremimo za izazove koji ih čekaju sutra u stvarnom svijetu, da im damo pravu perspektivu i da stvorimo radnu snagu budućnosti.

Predstavljanje inicijative održat će se 11.10. na FSB-u u okviru CADCAM konferencije 'Obrazovanje 4.0 – škola po mjeri industrije'.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, no prijava je obavezna. Više informacija o događaju možete pronaći na https://www.cadcam-group.eu/hr/konferencija-obrazovanje-4-0-skola-po-mjeri-industrije.

Vidimo se na FSB-u.

Pratite nas i na Facebook eventu!

Program:

New Report

Close