Kanarski otoci – bijeg od zimskog sivila na otoke vječnog proljeća

Autor: Sponzorirani članak , 16. rujan 2016. u 15:56
FOTO: Press

Ugodna klima, konstantne temperature tijekom cijele godine i prekrasne pješčane plaže, na Kanarske otoke privlače turiste iz cijelog svijeta.

Atlantski biseri vulkanskog podrijetla, u sastavu Kraljevine Španjolske, savršen su izbor za bijeg od zimskog sivila. Grupa otoka sastoji se od 7 većih otoka – Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, Tenerife, La Palma, Gomera i Hierro, gdje ćete naći stotine vulkana, pješčane dine, guste šume i impresivne stijene.

Smješten u podneblju vječnog proljeća i turističke sezone koja traje tijekom cijele godine, najveći kanarski otok Tenerife , zaista je poseban. Na sjeveru prevladava suptropska klima i bujna vegetacija, dok se na pustinjskom jugu prostiru plaže s vulkanskim pijeskom i veličanstvene stjenovite obale. U središtu otoka izdiže se najviša španjolska planina, 3718 m visoki, ali ugasli vulkan Teide, kojega u zimskim mjesecima krasi snježna kapa. Sjeverna obala ima vrlo dugu turističku tradiciju dok se jug, zahvaljujući prekrasnim plažama i toploj klimi, u posljednjih dvadeset godina razvio u moderno turističko središte. Nedaleko zračne luke smještena je nešto mirnija zona – Costa Adeje, s dobrom ponudom restorana, barova i trgovina.

Playa la Arena nekadašnje je ribarsko mjesto na zapadnoj obali Tenerifa, danas jedno od tri zasebna područja – Los Gigantes, Puerto Santiago i Playa la Arena, čiji su sadržaji međusobno povezani. Playa la Arena najmoderniji je od navedenih područja, a oduševljava atraktivnim dugim crnim pješčanim plažama. Šetnica koja se proteže duž obale nudi razne restorane, barove i trgovine. Želite li nešto mirniji odmor, Playa la Arena savršen je izbor jer nudi izvrsnu kombinaciju aktivnosti i opuštanja za sve tipove gostiju.

U Playa de las Americas – najvećoj turističkoj zoni na toplom jugu otoka, pronaći ćete sve preduvjete za idealan godišnji odmor. Očekuje vas bogata ugostiteljska ponuda – mnogobrojni i raznovrsni hoteli, restorani, odlični barovi, dobro uređene i opremljene plaže od vulkanskog pijeska iznad kojih se pruža 10 km dugo šetalište, ukrašeno alejama palmi i njegovanom tropskom vegetacijom. Na više mjesta pronaći ćete centre za sportove na vodi ili ronjenje, a možete se uputiti i u ribolov na otvorenom moru ili promatranje kitova. Noćni život prilično je sadržajan – romantični barovi i restorani uz obalu, pubovi, nekoliko klubova, casino i revija španjolskih plesova koji će vam još dugo ostati u sjećanju.

Odmor na arhipelagu vječnog proljeća, fascinantna priroda koja zadivljuje kontrastom pješčanih dina i crnih vulkana ili zelenih brežuljaka i kilometarskih plaža, ali i kulinarski specijaliteti: sve su to razlozi zbog kojih vrijedi posjetiti Gran Canariju i opustiti se u magičnom podneblju glavnog kanarskog otoka. Pobjegnite na opuštajući vikend u fascinantne krajolike „kontinenta u malom“, u terminu od 24. do 27. studenog, po cijeni već 5.590 kuna po osobi, s uključenim zrakoplovom iz Zagreba i smještajem u hotelu Las Palmas s 4 zvijezdice.

Više informacija o programu putovanja potražite na www.atlas.hr ili pozivom na besplatan info. telefon 0800 99 98.

New Report

Close