Kako prodati svoje poslovanje i po kojoj cijeni?

Autor: Sponzorirani članak , 20. travanj 2016. u 09:02
Foto: Press foto

Procjena vrijednosti poduzeća i imovine je ključna u procesu kupnje ili prodaje poduzeća.

Seminar PROCJENA VRIJEDNOSTI PODUZEĆA I IMOVINE u organizaciji Hrvatskog instituta za financije (HIF) održava se u četvrtak 28. travnja 2016. s početkom u 8.30 sati. Iz predavanja Kristijana Cinottija, ovl. por. savjetnik, Andrije Garofulića i Lovre Botice saznajte:

  • Kupoprodaja firmi (dokumentacija, specifičnosti procjene, procjena sinergija)

  • Temeljne metode procjene vrijednosti;

  • Računovodstvena priprema procjene;

  • Analiza operativnog poslovanja i utjecaj na procjenu

  • Analiza radnog kapitala i utjecaj na procjenu

  • Analiza dugotrajne imovine i CAPEX-a i utjecaj na procjenu;

  • Analiza operativnih rashoda, te operativnih marži i NOPLAT-a;

  • Izračun WACC-a i izvori podataka;

  • Pitanje terminalne vrijednosti;

  • Analiza osjetljivosti procjene;

  • Ukratko o metodi multiplikatora, te statičkim procjenama;

  • Uvod u procjenu vrijednosti nematerijalne imovine

  • Primjer procjene vrijednosti nematerijalne imovine

  • Primjena modela za procjenu – izrada procjene vrijednosti na primjeru stvarnog poduzeća;

  • Saznajte na RADIONICI kako konkretno procijeniti vrijednost poduzeća i nematerijalne imovine

Prijavu za sudjelovanje možete ispuniti na www.hif.hr ili slanjem osobnih podataka na info@hif.hr (ime i prezime, poduzeće, telefon i mail) te na telefone 4677 548 ili 091/4677 548.

Seminar „Procjena vrijednosti poduzeća i imovine-Kako prodati svoje poslovanje i po kojoj cijeni?“ se bavi primjerom procjene vrijednosti poduzeća primjenom metode diskontiranih novčanih tokova te primjena iste metode kod procjene vrijednosti pojedinačne imovine s naglaskom na nematerijalnu imovinu.

Cilj seminara je uputiti polaznike o primjeni metodologija kod procjene poduzeća, kako bi bili u mogućnosti procijeniti očekivanu vrijednost poduzeća koje bi htjeli prodati i/ili kupiti. Dodatno, u mnogim situacijama poduzeća imaju određenu nematerijalnu imovinu (npr. brand) koja kao takva nema utvrđenu vrijednosti u imovini Društva. Prilikom kupoprodaje, bitno je procijeniti vrijednosti takve nematerijalne imovine a u okviru ovog seminara biti će prikazani i pristupi temeljem kojih je isto moguće provesti.

Seminar je zamišljen kao interaktivna radionica u kojoj će polaznici, među ostalim, postavljati pitanja predavačima, imati priliku vidjeti korištenja modela za procjenu vrijednosti i saznati mnoge druge informacije.

Predavač Kristijan Cinotti je direktor Mazars Cinotti društava koja se bave revizijom, poreznim savjetovanjem i računovodstvom. Dio karijere je proveo u internacionalnim revizorskim kućama na poslovima revizije i poreznog savjetovanja. Revizijom, porezima i računovodstvom se bavi od 1998. godine. Kao direktor internacionalne revizorske kuće bio je odgovoran za poslove revizije u Hrvatskoj i razvoj poslovanja u Srbiji.

Specijalist je za područje optimiranja poreznog položaja u zemlji i inozemstvu. Posjeduje licence za ovlaštenog revizora, poreznog savjetnika, procjenitelja i računovođu. Glavni je autor knjiga: „Što poduzetnici moraju znati o financijama?“,Kako platiti manje poreza?", te knjige „Leasing u praksi“. Autor je nekoliko članaka iz područja spajanja poduzeća, leasinga i Due Diligenca. Tijekom svoje poslovne karijere, Kristijan je obavljao čitav niz poslova revizije banaka, osiguravajućih društava, proizvodnih i drugih trgovačkih društava. Osim revizije, sudjelovao je u provođenju procesa dubinskog snimanja (Due Diligence) i savjetovanjima prilikom prodaje i kupnje društava, te procjenama vrijednosti društava.

Andrija Garofulić je direktor poreznog i poslovnog savjetovanja društva Mazars Cinotti Consulting d.o.o. Dio svoje poslovne karijere proveo je u internacionalnoj revizorskoj kući na poslovima računovodstva i poreznog savjetovanja. Tokom rada u računovodstvenom odjelu, bio je zadužen za sveukupno poslovanje nekoliko klijenata te povezane računovodstvene procedure. U poreznom odjelu bavio se poslovima poreznog savjetovanja, poreznih nadzora u sklopu revizije te izradom studija o transfernim cijenama.

Od zaposlenja u Mazars Cinotti Consulting d.o.o. bavi se prvenstveno poreznim pregledima, poreznim savjetovanjem, te transfernim cijenama. Kao popratne aktivnosti ističemo procjene društava, reviziju statusnih promjene te povremeno računovodstveno savjetovanje klijenata. Andrija je ko–autor knjige „Kako se pripremiti za nadzor Porezne uprave“, ovlašteni revizor Ujedinjenog Kraljevstva (ACCA), te autor stručnih članaka za raznovrsne stručne publikacije.

Lovre Botica je Supervizor financijskog i poreznog savjetovanja društva Mazars Cinotti Consulting d.o.o. Radeći na raznim projektima usko se specijalizirao za područje financijskog savjetovanja. Tijekom svoje poslovne karijere, Lovre je sudjelovao u brojnim projektima provođenja procesa dubinskog snimanja (eng. Due Diligence), procjenama vrijednosti poduzeća te poreznih pregleda. Lovre je održao više predavanja o raznim stručnim financijskim i poreznim temama, a prije svega o vrednovanju i financijskoj analizi poduzeća, te primjeni excela u financijama. U lipnju 2015. godine položio je Level I CFA (Chartered Financial Analyst).

Sve informacije o seminaru i prijavi – www.hif.hr  

New Report

Close