Kako čitati bilancu, RDG i financijske pokazatelje između redaka?

Autor: Poslovni.hr , 26. studeni 2019. u 09:01
Foto: Getty Images

Financijski izvještaji imaju ključnu ulogu pri donošenju kvalitetnih strateških i operativnih odluka te ih je stoga potrebno znati interpretirati i analizirati.

Financijski izvještaji determiniraju odnose prema kreditorima, dobavljačima, klijentima te dioničarima kompanije te stoga o njima umnogome ovisi cijena dionica poduzeća, mogućnost dobivanje kredita, ulaganje investitora i naposljetku visina porezne obveze. Upravo stoga je ključno vidjeti u kojim segmentima financijskih izvještaja možemo izvući ključne informacije vezane uz poslovanje.

U prvom dijelu seminara cilj je proći kroz ključne financijske pokazatelje i tumačenje istih. Pri tome je potrebno sagledavati financijske izvještaje u cjelini i prikazati povezanost računovodstvenih kategorija. Fokus će biti na tome kako financijske pokazatelje iskoristiti za donošenje konkretnih odluka.

Tijekom seminara će se nastojati prezentirati tehnike dubinske analize (due dilligencea) koje nam otkrivaju stvarno poslovanje tvrtke te eventualne skrivene činjenice bitne za poslovanje i procjenu vrijednosti poduzeća te donošenje ključnih odluka.

Prijavu za sudjelovanje na seminaru NAPREDNA ANALIZA FINANCIJSKIH IZVJEŠTAJA – KAKO ČITATI BILANCU, RDG I FINANCIJSKE POKAZATELJE IZMEĐU REDAKA? u organizaciji Hrvatskog instituta za financije (HIF) možete ispuniti na www.hif.hr ili slanjem osobnih podataka na info@hif.hr (ime i prezime, poduzeće, telefon i mail).

Seminar se održava u petak 29. studeni 2019. u Zagrebu s početkom u 8.30 sati. Iz predavanja Kristijana Cinottija, ovl. porezni savjetnik i ovl. revizor, Andrije Garofulića, ACCA i Lovre Botice, CFA saznajte:

  • Upoznavanje sa naprednom analizom financijskih izvještaja

  • Tehnike due dilligencea (dubinskog snimanja) poslovanja poduzeća

  • Teorija o Ekvilibriju računovodstvenih kategorija

  • Kako financijske pokazatelje pretvoriti u konkretne korake u odlučivanju?

  • KPI – ključni financijski pokazatelji – razumijevanje i tumačenje

  • Kako prepoznati računovodstvene i porezne manipulacije?

  • Kako ustanoviti koji su dijelovi financijskih izvještaja i financijskih pokazatelja ključni za stvaranje realne slike o poduzeću te o procjeni vrijednosti poduzeća?

  • Tokom seminara će se na KONKRETNIM PRIMJERIMA prikazati primjena napredne analize financijskih izvještaja

ODOBRAVAMO POPUST DO 15% ZA RANE PRIJAVE DO 27.11.2019.

Sve daljnje informacije možete dobiti na www.hif.hr

Komentirajte prvi

New Report

Close