(za 4 osobe)
500 g Pasirane rajčice Podravka
300 ml vode
1 žličica Vegeta Maestro češnjaka
1 žličica Vegete
2 žličice Vegeta Maestro bosiljka
1/2 žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
2 žlice maslinova ulja
Tijesto za noklice:
3 žlice Pšeničnog glatkog brašna Podravka
1 jaje
sol
1. Pasiranu rajčicu i vodu zakuhajte. Kad zakipi, smanjite vatru i dodajte češnjak, Vegetu i bosiljak pa kuhajte 10 minuta na laganoj vatri, poklopljeno.
2. Noklice pripremite tako da od brašna, jaja i soli miješajući pripremite gusto tijesto.
3. Žlicom grabite noklice i ukuhavajte ih u kipuću juhu. Smanjite vatru i poklopite.
4. Kuhajte na laganoj vatri još 5 minuta.
5. Na kraju popaprite, umiješajte maslinovo ulje i poslužite.
Savjet: Umjesto noklica možete staviti kuhanu rižu.
Vrijeme pripreme: 20 minuta
Zahtjevnost: Jednostavno
Izvor: Coolinarika.com