Još 7 dana do konferencije Dan otvorenih integracija

Foto: Promo Foto: Promo

Iz tvrtke KING ICT poručuju da će ovogodišnje izdanje konferencije javnosti predstaviti brojna nova rješenja za uspješnu digitalnu transformaciju poslovanja.

Konferencija Dan otvorenih integracija još jednom 21. ožujka u Zagrebu okuplja domaće, regionalne i svjetske stručnjake iz poslovnog i IT svijeta. Kroz niz predavanja, okrugli stol i radionice tehnoloških partnera, posjetitelje očekuje bogati višesatni program koji pokriva teme digitalne infrastrukture, digitalizacije i automatizacije ekonomije, spajanja naizgled nespojivih sektora te sigurnosti.

Cloud je već preuzeo primat u digitalnoj transformaciji, a 5G revolucija u svojim je početnim fazama. U ovom novom okruženju razgovaramo koliku važnost pridajemo digitalnoj infrastrukturi? Odgovore će nam dati Virag Bela iz konzultantske tvrtke Arthur. D. Little. Usprkos novim tehnologijama, sve sporiji rast europskog gospodarstva izaziva zabrinutost. Efekti se prelijevaju na Hrvatsku, a ključne reforme još uvijek se ne provode. Brojni akteri spas vide u digitalizaciji i automatizaciji ekonomije, ali konkretni akcijski planovi nedostaju. Zašto zaostajemo za drugim europskim ekonomijama, što je s investicijama u blockchain tehnologije i može li država pružiti adekvatnu inicijativu koja će riješiti nedostatak radne snage otkriva Hrvoje Stojić, direktor odjela ekonomskih istraživanja Addiko Bank Hrvatska.

Njemačka, Švedska i Estonija su samo dio europskih zemalja koje razvoj gospodarstva temelje na konceptu okupljanja znanja i inovacija, međusobnom učenju, komunikaciji i kolaboraciji. U Hrvatskoj sličan sustav još uvijek nije razvijen, ali postoje svjetli primjer poput robota RONNA, nastao spajanjem medicine i strojarstva. O nesvakidašnjoj kolaboraciji govore neurokirug KB Dubrava prof. dr. sc. Darko Chudy i prof. dr. sc. Bojan Jerbić s Fakulteta strojarstva i brodogradnje.

Zaštita privatnosti i podataka imperativ je današnjeg poslovanja. Andro Galinović, predsjednik ISACA Croatia Chapter / CISO upoznat će nas s budućnosti u kojoj ne postoji 'nedigitalni' način rada. Je li tehnologija dovoljno zrela za takvu budućnost, koji su rizici i kuda vodi nepovratna digitalizacija svega?

Digitalna transformacija donosi brojne prednosti, ali i izazove. Kako izazove pretvoriti u koristi saznajte na okruglom stolu ‘Digitalizacija poslovanja - izazovi i kako ih prepoznati?’ pod moderatorskom palicom direktora Gartner Adriatic/Calisto Ivana Maglića. U okruglom stolu sudjeluju Eugen Paić – Karega, član uprave Zagrebačke Banke, Bernard Gršić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva i Tihomir Šibalić, direktor tvrtke Enna Infosense.

U sklopu konferencije, predstavit ćemo 20 inovativnih rješenja KING ICT-a i partnera konferencije koji digitaliziraju poslovanje. U pripremi je 6 tehnoloških radionica koje će zainteresirane polaznike podučiti više o upravljanju nekretninama, zaštiti podatka, automatizaciji, robotizaciji, unaprjeđenju radne okoline i povećanju produktivnosti. Sve informacije i detaljan program potražite na službenoj stranici konferencije.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!