Iz korporativnog svijeta u turizam: Jasmina Simić i valovi

Autor: Promo , 31. listopad 2017. u 09:36
FOTO: Privatna arhiva Jasmina Simić i Pixsell

Želim da i moji gosti ponesu sa svojeg godišnjeg odmora jedinstvene i nezaboravne trenutke koji će im obogatiti život zauvijek, poručuje Simić.

U svijetu je surfanje na valovima desetljećima jedna od najomiljenijih ljetnih rekreacija, a surferski kampovi i kuće niču gdje stignu. Ovaj koncept avanturističkog odmora u kombinaciji sa upoznavanjem zemlje putem njene povijesne baštine i gastronomije odnedavno je, zahvaljujući individualnim inicijativama, prisutan i u Hrvatskoj.

Vir ima preko 2400 sunčanih sati, što na godišnjoj razini iznosi oko 300 dana, pa ne iznenađuje gužva koja se ondje od domaćih i stranih turista stvara u sve većem dijelu godine, nevezano više isključivo za ljetni period. Dodamo li tome borove šume, kristalno plavo more, pješčane plaže i blizinu Nacionalnog parka Kornati, kao i Zadra, Nina ili Šibenika, malo tko ne bi pristao da sivilo gradskih ulica i tradicionalno osmosatno radno vrijeme zamijeni za vlastiti posao upravo na ovom otoku.

Jedna od takvih je i Jasmina Simić koja je prošle godine ondje otvorila prvu hrvatsku surf – kuću nazvanu Dream Day SUP&SURF koja osim usluga smještaja nudi i tečajeve, odnosno škole jedrenja na vjetru i disciplina kao što je stand up paddling. Nakon što se sama okušala u pohađanju sličnih edukacija u Hrvatskoj, grčkim otocima Karpathos i Rhodes i kanarskom otoku Lanzarote, ali i radeći na Bolu, odlučila je pokrenuti samostalni posao i time proširiti ponudu virskog aktivnog turizma. S obzirom na to da u ponudi ima i organizaciju izleta po povijesnim utvrdama kombinirane s posjetima lokalnim konobama, uspješno u isti ekosustav povezuje i druge turističke djelatnike. 

Inače poslovna savjetnica s četverogodišnjim iskustvom iz područja EU fondova i desetogodišnjim iskustvom u financijskom sektoru u korporacijskom okruženju, Simić ne skriva oduševljenje novim poslom. Dapače, poručila je i da za novu sezonu u 2018. godini planira mnoštvo novih i zanimljivih stvari u Dream Day kući, kao i snažniji istup na inozemna tržišta.

"Želim da i moji gosti ponesu sa svojeg godišnjeg odmora jedinstvene i nezaboravne trenutke koji će im obogatiti život zauvijek. Najponosnija sam kada se gosti vrate u svoju svakodnevicu i objave upravo uspomene iz Dream Day kuće na svojim društvenim mrežama kao one koje najviše pamte. Svoje goste sam uvijek doživljavala kao klijente kojima treba pružiti vrhunsku uslugu i omogućiti im godišnji iz snova. Iz želje da im ponudim jedinstveni doživljaj učenja nove vještine, otvorila sam SUP&SURF kuću Dream Day. Uživam u windsurfingu od 2007. godine, na različitim lokacijama u Hrvatskoj, Grčkoj i Kanarima i upravo su to neke od mojih najljepših životnih uspomena", otkrila je u razgovoru.

Iznajmljivanjem privatnog smještaja počela se baviti nakon što je 2014. godine dobila otkaz u jednoj korporaciji, a iz toga su i krenuli planovi koji su se postepeno razvili u surf – kuću. "Biti profesionalan i odgovoran poduzetnik u Hrvatskoj je neizmjerno teško, biti žena poduzetnik je skoro pa nemoguća misija, a biti prva koja je u Hrvatskoj otvorila SUP&SURF kuću je pa uistinu pa ne znam…ludost?", komentirala je Simić svoj profesionalni put.

U poslu, kaže, njeguje dugotrajan fer i korektan odnos, je a najsretnija kad točno takve poslovne odnose i suradnje u konačnici i realizira. Za uspjeh je potrebno okružiti se pozitivnim i energičnim ljudima koji, istaknula je, imaju iskru u očima.

"Turistička sezona u Hrvatskoj je uistinu još uvijek sezona. Moja preporuka je vrlo jednostavna; manje priče, rasprave, konferencija i papira, a više rada na kvalitetnim projektima. Omogućiti vrijednim, educiranim i odgovornim ljudima da rade svoj posao", poručila je. Boljke naših ljudi su, nastavila je, i u ovom poslu prisutne – puno filozofije i pametovanja na kavi, bez uspješne realizacije pod imenom „zasukati rukave“. Ipak, zadovoljna je, dodala je, što se trud i ludost u konačnici uvijek isplate. "Imam podršku u obitelji, prijateljima i poslovnim partnerima i to je neizmjerno bitno. Najviše uživam u činjenici da sam otkrila što volim raditi u životu i što moji gosti to prepoznaju", poručila je na kraju.

Govoreći o Viru, zanimljiv je i podatak da se radi o otoku na kojem ne posluje niti jedan hotelski lanac što znači da rekorde u noćenjima, dolascima i ondje potrošenom novcu ostvaruju upravo privatni iznajmljivači, kao i odlične, u skladu sa svjetskim trendovima realizirane poduzetničke ideje poput Dream Day SUP&SURF kuće. 

New Report

Close