Iskustvo zlata vrijedi 2017 – o projektu

Autor: Poslovni.hr , 23. ožujak 2017. u 09:41
Iskustvo zlata vrijedi

U petom izdanju društveno odgovornog projekta Iskustvo zlata vrijedi Poslovni dnevnik i Večernji list spajaju partnere poslodavce sa studentima slabijega materijalnog statusa i sa studentima s invalidnošću, s ciljem omogućavanja prakse kod partnera poslodavaca, koja će im omogućiti lakše zapošljavanje u budućnosti.

Kroz projekt Iskustvo zlata vrijedi proširuje se svijest u poslovnoj i široj zajednici te se problematizira pitanje zapošljavanja onih koji do posla zbog osobnih razloga i u trenutačnoj gospodarskoj situaciji ne mogu doći lako.

Inicijator projekta je 2013. godine bio Poslovni dnevnik, a nakon četiri godine uspješna održavanja projekt će se 2017. godine pratiti i na platformi Večernjeg lista.

Organizatori s posebnim senzibilitetom i sviješću o težoj zapošljivosti navedene skupine studenata iz godine u godinu razvijaju ovaj projekt u suradnji s uglednim hrvatskim kompanijama – vrijednim partnerima dosadašnjih izdanja projekta – koje prepoznaju njegovu važnost te svojim sudjelovanjem aktivno sudjeluju u omogućavanju studentske prakse s jedne strane, ali i stvaranju pozitivnog ozračja i nužnosti progovaranja o navedenoj problematici.

Do sada je kroz projekt  omogućena radna praksa za ukupno više od 60 studenata s invalidnošću te studenata slabijega materijalnog statusa. Ponosno ističemo da je nekoliko studenata, nakon odrađene prakse, dobilo i stalan posao u istoj tvrtki!

Poslovni dnevnik i Večernji list i ove godine žele svima kojima život nije pružio jednaku startnu poziciju pomoći da se lakše uključe na tržište rada te jednog dana ravnopravno sudjeluju u tržišnoj utakmici.

Komentirajte prvi

New Report

Close