Informirajte se o bespovratnim EU sredstvima i ostvarite uspješne projekte putem EU fondova

Foto: Promo Foto: Promo

Nakon uspješno odrađenog događaja u gradu Ivancu koji je privukao brojne zainteresirane građane, drugi po redu „Regionalni dani EU fondova“ održat će se 21. lipnja 2018. godine u Biogradu na Moru u hotelu Ilirija (Tina Ujevića 7) s početkom u 10 sati.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i ove godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“. Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način, moći će dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

Nakon uspješno odrađenog događaja u gradu Ivancu koji je privukao brojne zainteresirane građane, drugi po redu „Regionalni dani EU fondova“ održat će se 21. lipnja 2018. godine u Biogradu na Moru u hotelu Ilirija (Tina Ujevića 7) s početkom u 10 sati. Domaćin Grad Biograd na Moru, jedan je od nositelja gospodarskog razvoja te se svrstava među najrazvijenija turistička središta u Zadarskoj županiji, a svoje gospodarstvo temelji na poljoprivredi, ribolovu i turizmu. Ujedno je jedan od hrvatskih gradova koji se izdvajaju uspješnim povlačenjem sredstava iz EU fondova što je rezultiralo društvenim i gospodarskim procvatom. Stoga je upravo Biograd na Moru izabran kao jedan od gradova za provedbu besplatnih edukacija u sklopu projekta „Regionalni dani EU fondova“.

Edukativno-prezentacijski program započet će pozdravnim govorima pomoćnika ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Dragana Jelića i gradonačelnika Biograda na Moru Ivana Kneza. Nakon formalnog uvodnog dijela slijedi prezentacija i predavanje Ivana Čupića, voditelja LAG Laura koji će predstaviti razvojne projekte u Biogradu na Moru sufinancirane iz fondova Europske unije. Potom će se održati panel diskusija pod nazivom „Biograd na Moru – razvoj turizma i poljoprivrede kroz EU fondove“ na kojoj će sudjelovati predstavnici nadležnih institucija i lokalni poduzetnici s iskustvom korištenja sredstava iz fondova Europske unije.

Nastavno na panel diskusiju uslijedit će stručno predavanje pod nazivom „EU fondovi kao mogućnost financiranja", na kojem će sudionici imati priliku saznati više o fondovima Europske unije, kao i o pravilima korištenja te brojnim mogućnostima financiranja putem europskih strukturnih i investicijskih fondova. Po završetku predavanja, održat će se i interaktivna radionica „Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova?" na kojoj će sudionici imati priliku sudjelovati u pripremi natječajne dokumentacije. Na radionici će se prolaziti uvjeti koje je potrebno poznavati prije prijave na natječaj, a potom na primjeru pokazati na koji način pravilno ispuniti prijavne obrasce. Radionicu će voditi Antonio Surjan Žanko, stručnjak za pripremu i provedbu EU projekata.

U okviru informativno-edukativnog događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“, Ministarstvo organizira i "Sajam EU fondova" koji će se održati 23. lipnja 2018. od 11 do 14 sati na biogradskoj šetnici. Na Sajmu će svi zainteresirani pojedinci imati priliku upoznati poduzetnike od kojih će moći čuti na koji način su ostvarili svoje poslovne ideje i unaprijedili poslovanje uz pomoć sredstava iz EU fondova. U sklopu izložbenog prostora, sudionici će također imati priliku degustirati, odnosno kupiti izložene proizvode, čuti informacije o uspješnim projektima u njihovom susjedstvu te sudjelovati u EU pitalici i osvojiti razne nagrade.

Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici će uz korisne savjete ujedno imati priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata, a s krajnjim ciljem poticanja konkurentnosti, stvaranja novih radnih mjesta, smanjenja nejednakosti i jačanja regionalnoga razvoja te unaprjeđenja kvalitete života građana na svim područjima Republike Hrvatske.

Program manifestacije dostupan je ovdje.

Sudjelovanje na edukacijama o korištenju EU fondova je besplatno uz prethodnu prijavu:

Fill out my online form.

Dokumenti u privitku

PROGRAM BIOGRAD.pdf
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!