HUP-ov natječaj za srednjoškolce dobio podršku organizatora programa EY Poduzetnik godine

Autor: Promo , 08. travanj 2019. u 11:22
Foto: Promo

Timovi srednjih škola svoje poduzetničke ideje mogu prijaviti HUP-u do 29. travnja 2019., a najboljima će se uručiti nagrade 10. lipnja 2019. na Danu poduzetnika.

Natječaj Hrvatske udruge poslodavaca „Poduzetnici budućnosti“ kojim se nagrađuju najbolje poduzetničke ideje timova srednjih škola Republike Hrvatske dobio je partnersku podršku organizatora svjetske nagrade EY Poduzetnik godine- EY-a. Partnerstvo je značajno jer će zajedničkom suradnjom Hrvatske udruge poslodavaca i EY-a Hrvatska, srednjoškolci imati priliku ostvariti direktan kontakt s nagrađenim poduzetnicima koji su se ujedno natjecali i za svjetsku titulu EY Poduzetnika godine u Monacu.

Natječajem „Poduzetnici budućnosti“ Hrvatska udruga poslodavaca nagrađuje 25 poduzetničkih ideja srednjoškolaca s ukupnim nagradnim fondom od 250.000 kuna. Timovi srednjih škola svoje poduzetničke ideje mogu prijaviti do 15. travnja 2019., a najboljima će se uručiti nagrade 10. lipnja 2019. na Danu poduzetnika, tradicionalnom godišnjem okupljanju poduzetnika i poslodavaca Hrvatske. HUP uz prvih pet najboljih projekata koji dobivaju nagradu u iznosu od po 25.000 kuna svaki, pet sljedeće rangiranih (6.- 10. mjesto) nagradit će s po 10.000 kuna svaki, a ostalih 15 projekata (11.-25. mjesto) dobit će po 5.000 kuna. Prošlogodišnji natječaj „Poduzetnici budućnosti“ izazvao je velik interes među srednjoškolcima te je prijavljeno čak 175 prijedloga projekata.

Ove ćemo se godine kroz natječaj „Poduzetnici budućnosti“ usmjeriti na snažnije povezivanje poduzetnika i srednjoškolaca. U zajedničkim susretima vidimo priliku za učenike da saznaju sve o razradi i unaprjeđenju poduzetničkih projekata i to od renomiranih poslodavaca HUP-a i dobitnika prestižne nagrade EY-a. Ti su mladi ljudi zapravo već budućnost hrvatskog poduzetništva i treba ih graditi i poticati – vidimo to i po prošlogodišnjim dobitnicima natječaja koji su već pokrenuli vlastite tvrtke. “ – izjavio je tom prilikom Davor Majetić, glavni direktor HUP-a.

Veseli nas što ćemo kao partner projekta povezati mlade poduzetničke nade s iskusnim poduzetnicima, sudionicima našeg programa EY Poduzetnik godine, i omogućiti učenicima da čuju njihove priče te iz prve ruke saznaju kakav je bio njihov poduzetnički put, što će zasigurno i jednima i drugima biti vrijedno iskustvo. Uvjeren sam da će nas naši poduzetnici podržati i da upravo zajedničkim naporima poput ovoga možemo učiniti Hrvatsku boljim mjestom za život i rad.“ – istaknuo je prilikom najave suradnje Berislav Horvat, Country Managing Partner EY-a Hrvatska.

Ovogodišnji natječaj s nagradnim fondom od 250.000 kuna otvoren je do 15. travnja 2019., a nositelji prijava za sudjelovanje su škole. Sredstva koje će škole dobiti kao nagradu za najbolje ocijenjene projekte i ideje trebaju se uložiti u edukaciju učenika o poduzetništvu te razvoj poduzetničkih znanja i vještina učenika te škole.

Natječaj je otvoren od 4. ožujka do 29. travnja 2019. Sve informacije i detalje o tome kako se prijaviti pronađite na www.hup.hr

New Report

Close