Hrvatska pamet Hrvatskoj 2018. – uvjeti sudjelovanja – pravilnik

Autor: Poslovni dnevnik , 22. siječanj 2018. u 07:15
hph_2018

Pravo na sudjelovanje u natječaju imaju redovni i izvanredni studenti svih fakulteta u Hrvatskoj u dobi od 18. do navršene 27. godine.

Prijave mogu biti pojedinačne ili u grupama od najviše tri studenta.

Dopuštena je suradnja studenata različitih fakulteta ili sveučilišta, pod uvjetom da svi članovi grupe zadovoljavaju propozicije natječaja.

Prilikom prijave potrebno je uploadati potvrdu o studentskom statusu.

Ako se prijavljuje tim, potrebno je ispuniti prijavnicu onoliko puta koliko ima članova, s točnim podatcima članova uz navođenje istog imena tima.

Nije moguće isti rad prijaviti u više  kategorija. Moguće je napisati više radova za istu kategoriju ili više radova za različite kategorije.

Prijave i predaja radova traju do 19. listopada 2018. godine. 

Rad ne smije imati manje od 18 stranica.

Rad i tim prijavljuju se putem obrasca ispod teksta, a gotovi se radovi predaju na e-mail adresu hph@poslovni.hr. Prilikom predaje rada na e-mail adresu potrebno je u tijelu e-maila navesti ime tima i ime svih članova koji ga čine te naziv kategorije u koju je rad prijavljen.

Prijaviti se mogu projektni zadatci koji do sada nisu konkurirali ni u jednom natječaju, niti su do trenutka prijave na natječaj Hrvatska pamet Hrvatskoj bili ocjenjivani od strane bilo kakve komisije ili stručnog tijela. Rad se mora sastojati od osnovne prezentacijske ideje, prikaza potencijalnih benefita koji bi njezinom realizacijom bili stvoreni, te detaljne razrade svih tehničkih, organizacijskih i financijskih uvjeta potrebnih za realizaciju.

Prijavljeni projekti ne moraju nužno biti iz sfere biznisa, ali se očekuje da u projektnoj dokumentaciji bude jasno prikazan njihov financijski aspekt, odnosno njihova šira ekonomska održivost i/ili mjerljivi društveni benefiti. Posebno će se vrednovati originalnost ideje te preciznost razrade plana njezine realizacije. 

Ako jedan od članova tima ne odgovara navedenim propozicijama (studentski status i godine starosti – za što organizator ima pravo u svakom trenutku trajanja projekta zatražiti dokaznicu), cijeli će tim biti diskvalificiran. Svi su studenti suglasni s objavama svojih projekata (sažetaka i opisa projekata) na platformama Poslovnog dnevnika, a ako ne žele javno izaći s njima, bit će diskvalificirani. Ako se utvrdi da je neki od projekata već ranije bio objavljen ili podložan ocjenjivanju od strane bilo kakve komisije ili stručnog tijela, kompletan će tim biti diskvalificiran. Ako se tijekom trajanja projekta utvrde druge nepravilnosti ili ne poštuju pravila, cijeli će tim biti diskvalificiran.

Studentske projekte pregledava i ocjenjuje predselekcijski stručni ocjenjivački sud koji od svih pristiglih radova odabire po tri finalista u svakoj kategoriji. Predselekcijski stručni ocjenjivački sud sastavljen je od neovisnih stručnjaka.  Predselekcijski stručni ocjenjivački sud neće iznositi informacije o projektima koji nisu odabrani u finalni krug natjecanja. Nakon što budu odabrani finalisti u svakoj kategoriji, formirat će se finalni ocjenjivački sud koji će na prezentacijama projekata uživo ocijeniti izlaganje svih finalista i odabrati pobjednika svake kategorije. Finalni ocjenjivački sud čine predstavnici partnera, organizatora te neovisni stručnjaci.

Svi finalisti pozivaju se na predstavljanje vlastitih projekata uživo pred stručnim ocjenjivačkim sudom sastavljenim od predstavnika partnera i organizatora  (organizator  zadržava diskrecijsko pravo odabrati članove ocjenjivačkoga suda). Na predstavljanju projekata uživo pred stručnim ocjenjivačkim sudom finalisti imaju 15-minutno izlaganje, nakon čega slijede pitanja ocjenjivačkog suda te ocjenjivanje svake kategorije.

Kategorije

Radovi se prijavljuju u tri kategorije
1) Izvorno hrvatsko
2) Poduzetna Hrvatska
3) Inovativna Hrvatska

Nagrade

Rad s najvećim brojem bodova u svakoj kategoriji nagrađuje se vrijednom nagradom.

Tijek projekta

Veljača – listopad 2018. – registracija studenata, prijava i predaja radova.

Listopad/studeni 2018. – predselekcijska faza projekata, u kojoj se provodi predžiriranje svih pristiglih radova i provjera zadovoljavaju li uvjete natječaja,  te biranje po tri najbolja rada u svakoj kategoriji. 

Studeni 2018. – informiranje studenata o ulasku u finale i prezentacijama projekata uživo. Biraju se po tri finalista unutar svake od zadanih tema.

Prosinac 2018. – finale – prezentacije uživo pred stručnim ocjenjivačkim sudom

Prosinac 2018. – završna svečanost – proglašenje pobjednika i dodjela nagrada unutar svake od tri kategorije. Završno druženje.

Komentirajte prvi

New Report

Close