Hrvatska pamet Hrvatskoj 2018. – stručni ocjenjivački sud

Autor: Poslovni dnevnik , 22. siječanj 2018. u 07:10
hph_2018

Studentske projekte selektira i ocjenjuje stručni ocjenjivački sud. S obzirom na to da je svaka od tri zadane teme iz vrlo različitih područja, stručni sud se formira sukladno kategoriji odnosno području stručnosti svakog pojedinog člana.

Stalan postav ocjenjivačkog suda čine predstavnici partnera i organizatora, a dio ocjenjivačkog suda koji će se mijenjati ovisno o zadanoj projektnoj temi bit će sastavljen od predstavnika resornih ministarstava, sveučilišnih nastavnika te strukovnih institucija.

Predselekcijski stručni ocjenjivački sud provodi predselekciju pristiglih radova te odabire tri finalista u svakoj kategoriji koji prezentiraju projekte pred ocjenjivačkim sudom te odabiru najbolji rad u svakoj kategoriji.

Članovi ocjenjivačkog suda:

Dunja Maronić Filaković regionalna je voditeljica odjela regulatornih poslova biofarmaceutske tvrtke Abbvie

Dunja Maronić Filaković diplomirala je Farmaciju na Fakultetu farmacije i biokemije u Zagrebu te Menadžment na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Posjeduje Odobrenje za samostalan rad Hrvatske ljekarničke komore, a početak njenog poslovnog puta vezan je uz rad u maloprodaji i veleprodaji lijekova. Tijekom gotovo 20 godina radnog iskustva, radila je kao odgovorna osoba za farmakovigilanciju i medicinske poslove, te vodila  odjele regulatornih poslova nekoliko farmaceutskih kompanija. Najveći dio svoje karijere Dunja je posvetila radu u sektoru regulatornih poslova, gdje je bila zadužena za registraciju novih lijekova te obnovu i ažuriranje dossiera postojećih lijekova. Kao članica menadžmenta, koordinirala je lokalne i regionalne timove u pripremi i usklađivanju dokumentacije u skladu s EU i lokalnim procedurama te u poslovanju s državnim tijelima, nadležnima za odobrenje, registraciju i licenciranje lijekova. Abbvieju se pridružila 2016. godine, a tim koji trenutno vodi zadužen je za komunikaciju s regulatornim tijelima koji upravljaju zdravstvenim sektorima Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Kosova i Albanije.

prof. dr. sc. Ljubica Bakić-Tomić, prodekanica za nastavu i studente Veleučilišta Baltazar Zaprešić

Prof. dr. sc. Ljubica Bakić-Tomić je diplomirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu pedagogiju i sociologiju, magistrirala na Poslijediplomskom studiju bibliotekarstva, dokumentacije i informacijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, a doktorat znanosti stekla je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u polju informacijskih i komunikacijskih znanosti, grana komunikologija. Kao sveučilišni nastavnik radila je na Fakultetu Kriminalistike Sveučilišta u Zagrebu, zatim kao  prodekanica za opće poslove, studij i studente vodila Odsjek u Čakovcu,Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, bila pročelnica Odjela za Komunikologiju i odnose s javnošću na Sveučilištu Sjever u Varaždinu te članica Vijeća područja društvenih i humanističkih znanosti te članica Senata Sveučilišta Sjever u Varaždinu. Od samih početaka bila je vanjski suradnik i kokreator većine studijskih programa na Veleučilištu Baltazar Zaprešić, te nekoliko godina i vanjski suradnik Sveučilišta Dubrovniku. Tijekom svoje karijere obnašala je i brojne rukovodne dužnosti, a trenutačno je prodekanica za nastavu i studente Veleučilišta Baltazar. Radi i na doktorskim studijima Filozofskog fakulteta u Zagrebu (Informacijske i komunikacijske znanosti), zatim u Sloveniji na Alma Mater (doktorski studij Strateškog komunikacijskog menadžmenta), kao i na novootvorenom doktorskom studiju Sveučilišta Sjever (Mediji i komunikacija).

Prof. dr. sc. Ljubica Bakić-Tomić dobitnica je i mnoštva priznanja u području razvoja visokog školstva i rada sa studentima, te je dobitnica priznanja za najbolji znanstveni rad od strane International Institute for Advanced Studiesin Systems Research and Cybernetics za 2006. godinu u Baden-Badenu, Njemačka. Uz navedene aktivnosti prof. dr. sc. Ljubica Bakić-Tomić bila je i glavna istraživačica i voditeljica nekoliko znanstvenih projekta financiranih od strane Republike Hrvatske i Europske Unije. Sudjelovala je u stvaranju i realizaciji više doktorskih studija u RH, uvela kao sveučilišni nastavnik brojne kolegije iz područja komunikologije, gostujući je profesor Ekonomskog sveučilišta u Pragu. Do sada je objavila 4 knjige i 63 znanstvena i stručna rada u Hrvatskoj i inozemstvu te je mentor brojnim diplomandima od kojih su neki dobili najviše državne i međunarodne nagrade. Pod njezinim mentorstvom je doktoriralo već šestoro doktoranada.

Borko Buturac, direktor INA Maloprodajnih servisa

Borko  Buturac bio je direktor Maloprodaje negoriva i razvoja, a bogato radno iskustvo, osim u Ini, stekao je u Mercatoru i REWE Grupi.
Završio je brojna usavršavanja iz područja nabave, prodaje i marketinga, a trenutno je polaznik Executive MBA programa. Također surađuje s Ekonomskim fakultetom u Zagrebu, gdje je i diplomirao te povremeno održava predavanja kao vanjski suradnik.

Nataša Hrabar Kaštelan, voditeljica Odjela marketinga i odnosa s javnošću, AZ mirovinski fondovi

Nataša Hrabar Kaštelan voditeljica je Odjela marketinga,i odnosa s javnošću u AZ mirovinskim fondovima. Zaposlena je u AZ-u 15 godina, a ranija iskustva u području marketinga financijskih institucija i edukativnih i PR projekata u financijskoj industriji  stjecala je u MZB-u, Infoinvestu i Zagrebačkoj poslovnoj školi. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a prva poslovna iskustva u području edukacijskih projekata i projekata vezanih uz financijsko tržište stječe u Zagrebačkoj poslovnoj školi gdje je radila kao  voditeljica međunarodnog poslijediplomskog studija u suradnji s Henley Management Collegeom. Nastavak poslovne karijere vezan je uz tvrtku Infoinvest u kojoj je radila na organizaciji seminara iz područja financijskog tržišta, a niz godina vodila je projekt Financijskog foruma. Godine 2002. dolazi u Marketing Zagrebačke banke gdje je bila zadužena za marketinške projekte Zagrebačke banke i članica grupe. Godine 2003. pridružuje se timu AZ mirovinskih fondova.

Ante Jelčić

Ante Jelčić završio je Prirodoslovno matematički fakultet, smjer Financijske i poslovne matematike. Zapošljava se u društvu za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima PBZ Croatia osiguranje d.d. kao investicijski analitičar. Od 2015. godine obavlja funkciju voditelja Odjela analize te polaže treći stupanj CFA programa i stječe pravo korištenja CFA (Chartered Financial Analyst) titule.

Od 2016. godine predaje na kolegiju Poslovne simulacije na Matematičkom odsjeku Prirodoslovno matematičkog fakulteta.

Branka Belamarić, voditeljica odnosa s javnošću, Plinacro

Diplomirala je politologiju na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Ima dugogodišnje iskustvo rada u energetskom sektoru, u segmentu komunikacija. Karijeru je započela u Ini, gdje je provela sedam godina, od čega je četiri godine organizacijski pripadala Uredu člana Uprave za istraživanje i proizvodnju nafte i plina, a tri je godine provela u Službi za odnose s javnošću Sektora korporativnih komunikacija. Od rujna 2013. godine zaposlena je kad voditeljica odnosa s javnošću Plinacra. Tijekom studija bila je uključena u Internship program u Hrvatskom saboru, te je dvije godine volontirala kao asistentica saborske zastupnice, nakon čega je kraće vrijeme radila i u medijima. Članica je Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) i Hrvatske udruge naftnih inženjera i geologa (HUNIG).

Sanja Rocco, POSLOVNO VELEUČILIŠTE ZAGREB članica Katedre za marketing i komunikacije, te voditeljica Katedre Menadžment i produkcija u kulturi

Mr.sc. Sanja Rocco s Katedre za marketing Poslovnog veleučilišta Zagreb, nakon raznovrsne karijere u praksi, nastavom se bavi od 2003. godine te predaje  više kolegija vezanih uz upravljanje dizajnom i inovacijama, brending, vizualne komunikacije, kreativno razmišljanje i razvoj proizvoda. Također je voditeljica novog studijskog programa Menadžment i produkcija u kulturi, kojeg nudi PVZG. Diplomirana je arhitektica i profesionalna dizajnerica s dugogodišnjom praksom na području dizajna vizualnih
komunikacija. Stekla je znanstveni magisterij iz područja marketinga na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (2003.). Na znanstvenom polju objavila je niz članaka, a posebno se bavi temom dizajnerske orijentacije u okviru marketinga kao doktorski kandidat Ekonomsko-poslovnog fakulteta u Mariboru. Za dizajnersku se profesiju opredjeljuje radeći u studiju Grafitti dizajnera Željka Borčića. Od 1984. do 1990. radi u izdavačkoj kući Zagreb kao grafička dizajnerica. U razdoblju od 1990. do 2002. djeluje kao dizajner u statusu samostalne profesije. Od 2002. do 2010. u okviru glazbene produkcije obiteljske tvrtke Rocco i partner kao art direktorica i menadžerica realizirala je brojne glazbene projekte i događanja. Od 2003. godine počinje se baviti nastavničkom djelatnošću te predaje u više poslovnih škola, a od 2007. je stalno zaposlena u Poslovnom veleučilištu Zagreb.

Andreja Bekavac, izvršna direktorica Ureda za strategiju i unaprjeđenje poslovanja, Hrvatska pošta d.d.

Andreja Bekavac  rođena je u Zagrebu 1974. godine, gdje je i stekla diplomu Ekonomskog fakulteta, smjera organizacije i menadžmenta.  Svoju profesionalnu karijeru započela je 1995. godine. Od tada do danas prošla je različita radna mjesta unutar nekoliko kompanija, a svoju je karijeru gradila u konzultantskim tvrtkama. Prije zaposlenja u Hrvatskoj pošti, u kojoj je od 2015. godine, radila je u tvrtkama Deloitte Savjetodavne Usluge, T&MC, Capgemini i Ernst & Young Consulting Hrvatska, redom na konzultantskim i menadžerskim pozicijama. U Hrvatskoj pošti odgovorna je za postavljanje i praćenje realizacije strateških projekata tvrtke, a time i Razvojne strategije Pošta2022. Uz fokus na provedbu strategije, nadležna je i za upravljanje unaprjeđenjem poslovnih procesa. Uključena je u brojne razvojne projekte, a koji se prije svega odnose na inovacije i digitalizaciju poslovanja. Kao članica žirija projekta "Hrvatska pamet Hrvatskoj" prošle je godine istaknula vrijednost ovog projekta kroz zajedničku potporu medija i tvrtki novim naraštajima mladih i talentiranih timova i pojedinaca. Sigurna je da će i ove godine samo finale biti vrlo konkurentno te se posebno veseli što će imati čast dati glas najboljim projektima.

Pavao Grmuša, direktor i vlasnik, SE-MARK d.o.o.

Pavao Grmuša, dipl.ing., rođen je  1957. godine. Diplomirao je na Strojarskom fakultetu, smjer Motori i vozila. Radio je kao profesor, rukovodio upravljanje proizvodnjom i tehnološkom pripremom te odjelom razvoja proizvoda. Bio je direktor servisno-prodajne tvrtke koncesionara Renaulta. Sudionik je Domovinskog rata 1991/1992.godine. Od 1991. Godine vlasnik je i direktor tvrtke SE-MARK.

izv. prof. dr. sc. Ante Rončević, pročelnik Odjela za poslovnu ekonomiju, Sveučilište Sjever, Hrvatska

Rođen 1964. godine u Jasenicama od majke Božice (r. Maruna) i oca Ante. Živi u Zagrebu. Diplomirao, magistrirao i doktorirao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Dopunsko pedagoško-psihološko obrazovanje stekao na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Završio specijalistički poslijediplomski studij za gospodarske savjetnike na Joint Vienna Institute u Beču. Na katoličkom institutu Sustavni studiji duhovnosti u Zagrebu stekao diplomu iz duhovno-teološke kulture. Usavršavao se na brojnim znanstvenim i stručnim međunarodnim i domaćim konferencijama, seminarima i radionicama. Objavio više od pedeset znanstvenih i stručnih radova. Radno iskustvo stjecao u više proizvodnih i uslužnih poduzeća te u državnim financijskim institucijama. Sudjelovao u više stručnih projekata Vlade RH i raznih domaćih i međunarodnih profesionalnih organizacija.

Izabran u naslovnog docenta na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Vanjski suradnik na Sveučilištu u Zagrebu. Zaposlen na Sveučilištu Sjever kao izvanredni profesor i nositelj je više kolegija iz područja financija i marketinga. Član je nekoliko uređivačkih savjeta znanstvenih časopisa i programskih odbora međunarodnih znanstvenih konferencija. Putovao u više od 40 zemalja svijeta. Dobitnik nagrade „Mijo Mirković“ za koautorski znanstveni rad koji predstavlja izvorni doprinos znanosti. Član više domaćih i međunarodnih profesionalnih organizacija i udruženja. Oženjen je i ima dvoje djece.

Mirjana Jeleč Raguž, profesor visoke škole na Veleučilištu u Požegi

Mirjana Jeleč Raguž je profesor visoke škole na Veleučilištu u Požegi gdje predaje kolegije Makroekonomija, Osnove gospodarstva Hrvatske, Europske integracije te Ekonomsku politiku. Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu je diplomirala 2000. godine, a 2007. godine je završila znanstveni poslijediplomski studij „Politika privrednog razvitka: Ekonomija i razvoj, Modul: Europske integracije“. 2011. godine je stekla akademski stupanj doktora znanosti na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, obranivši doktorsku disertaciju pod naslovom "Suradnja visokog obrazovanja i gospodarstva u funkciji regionalnog razvoja“. Dodatno se usavršavala u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) kao dobitnica stipendije američkog ministarstva vanjskih poslova (US State Department). Bila je na studijskom boravku na Wyoming sveučilištu (University of Wyoming, Laramie, Wyoming, SAD) u okviru programa akademske mobilnosti američke vlade pod nazivom Junior Faculty Development Program (JFDP), gdje je također održala gostujuća predavanja. Dodatno se usavršavala na East Surrey College-u u Engleskoj te na Offenburg Sveučilištu primijenjenih znanosti u Njemačkoj (Offenburg University of Applied Sciences, Offenburg, Njemačka). Prošla je dodatne edukacije i simulacije iz područja upravljanja projektnim ciklusom, izrada EU projekata, EU fondovi i slično. Alumni je: State Alumni – Your Global Community (od 2006. godine) te US Affiliates Community in Croatia (od 2006. godine). Autorica je znanstvenih i stručnih članaka u Hrvatskoj i inozemstvu. Aktivno sudjeluje u istraživanjima iz područja suradnje znanosti i gospodarstva, inovativnosti, regionalnih i nacionalnih inovacijskih sustava, gospodarskog rasta i razvoja, regionalnog razvoja i utjecaja EU politika na rast i razvoj u Republici Hrvatskoj.

Frane Šesnić, direktor, Zagrebački inovacijski centar (ZICER)

Frane Šesni, direktor ZICER-a, rođen je u Splitu 1979. godine, gdje je diplomirao na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu te stekao titulu mag. ing. elektrotehnike. Pri Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu završava Poslijediplomski studij Financijske institucije i tržišta. Karijeru je gradio radom u etabliranim međunarodnim tvrtkama, a okušao se i u samostalnom poduzetništvu. Od 2012. godine obnaša funkciju direktora ZICER-a gdje, između ostalog,  aktivno sudjeluje u razvoju projektnih inicijativa i njihovoj prijavi za natječaje EU financiranja. Inicijator je Startup Factoryja, prvog javno financiranog predakceleracijskog programa u Hrvatskoj, koji je upravo, već treću godinu zaredom, u tijeku. Upravlja programima predinkubacije timova te inkubacije i postinkubacije tvrtki koje razvijaju inovativne visokotehnološke proizvode za globalno tržište. Također, sudjeluje u inicijativama i aktivnostima usmjerenima prema poticanju i razvoju poduzetništva i jačanju konkurentnosti. Inicijator je i predsjedavajući međunarodne konferencije Zagreb Forum, koja je ove godine uspješno održana po šesti put, a koja je prije svega mjesto dijaloga, razmjena ideja i otvorene komunikacije prema novim društvenim izazovima. Član je upravnog odbora Klastera konkurentnosti ICT industrije,  Uprave Hrvatskog klastera konkurentnosti automobilskog sektora, Gospodarskog vijeća HGK-Komore Zagreb te više radnih tijela na području poduzetništva, razvoja pametnih gradova i gospodarstva. Zalaže se za izgradnju S&T&B (Science, Technology & Business) inovativne infrastrukture koja bi služila povezivanju poduzetnika te znanstvenih, razvojnih i istraživačkih institucija u svrhu kreiranja novih inovativnih proizvoda. Područja interesa su mu tehnološke inovacije, kreativnost, e-Governance, zelene i virtualne ekonomije te razvoj i uvođenje alternativnih financijskih instrumenata za poticanje poduzetništva.

Ivija Bernatović, viši predavač, Zagrebačka škola ekonomije i managementa

Viši predavač je na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa, Katedra management, poduzetništvo i digitalna transformacija, gdje predaje kolegije Management i Poduzetništvo. Diplomirala je na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa, gdje je i završila MBA studij. Usavršavala se kroz studijske boravke na partnerskom sveučilištu John Carroll, SAD i St. Ambrose University, SAD. Prošla dodatne edukacije i simulacije iz područja managementa, poduzetništva u Hrvatskoj i SAD-u, te iz upravljanja akreditacijama i kvalitetom u Parizu, Houstonu i Phoenixu, SAD. Alumni je EFER (European forum for entrepreneurial research) organizacije. Voditeljica Assessment centra pri AACSB akreditaciji ZŠEM-a i vodi General MBA program na ZŠEM-u. Završila međunarodnu ljetnu školu, 3EP – European Entrepreneurship Educators program i EFER program u Istanbulu. 2014.godine izabrana u Conference Committee na Harvard sveučilištu. Trenutno je na doktorskom studiju, na Ekonomskom fakultetu, sveučilišta u Ljubljani, doktorat iz poduzetništva – obiteljska poslovanja i design thinking, što joj je područje znanstvenog i stručnog interesa. Autorica znanstvenih i stručnih članaka u Hrvatskoj i inozemstvu.

Komentirajte prvi

New Report

Close