Hladna salata s pennama

Autor: Poslovni.hr , 20. rujan 2018. u 08:00
Foto: promo

Umjesto tjestenine penna možete upotrijebiti mašnice ili fussile, a umjesto paprike možete dodati na četvrtine narezanu rotkvicu.

(za 4 osobe)

1 Zamrznute zelene mahune Podravka (450 g) 
360 g Tjestenine Penne Zlato polje 
1 crvena paprika
1 ljubičasti luk
2 Eva tuna fileta u biljnom ulju (2×115 g) 
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
40 ml vinskog octa
160 g skute
sol
Vegeta Maestro crni papar 

1. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i ohladite.
2. Isto tako skuhajte i mahune, ohladite i ocijedite.
3. Skuhane penne pomiješajte s mahunama, na ploške narezanim lukom, ocijeđenom tunom, crvenom paprikom narezanom na trakice te začinite s maslinovim uljem i vinskim octom.
4. Na kraju dodajte na kockice narezanu skutu i pospite krupno mljevenim paprom i soli.

Savjet: Umjesto tjestenine penna možete upotrijebiti mašnice ili fussile, a umjesto paprike možete dodati na četvrtine narezanu rotkvicu. Ona će se svojim blago gorkim okusom odlično nadovezati na ostale namirnice.
Vrijeme pripreme: 25minuta.
Zahtjevnost: Srednje zahtjevno

Izvor: Coolinarka.com

Komentirajte prvi

New Report

Close