HEP raspisao natječaje za dodjelu 54 stipendije učenicima i studentima

Autor: Promo , 04. studeni 2018. u 15:51
FOTO: Press

Hrvatska elektroprivreda objavila je Natječaj za dodjelu stipendija redovnim učenicima završnih razreda srednjih škola te Natječaj za dodjelu stipendija redovnim studentima diplomskih studija, u sklopu kojih će se za školsku i akademsku godinu 2018./2019. dodijeliti ukupno 54 stipendije – 21 za studente i 33 za učenike završnih razreda srednjih škola.

Natječaji  su otvoreni do 22. studenoga 2018. godine, a detaljne informacije o natječajima i načinu prijave dostupne su na službenoj internetskoj stranici Hrvatske elektroprivrede www.hep.hr.

Ugovor stipendistima osigurava financijsku potporu tijekom studiranja, odnosno školovanja te zaposlenje u HEP-u nakon stjecanja diplome, odnosno završetka srednjoškolskog obrazovanja, uz obvezu ostanka na radu u društvu koje ih je stipendiralo – HEP-Operatoru distribucijskog sustava, HEP-Proizvodnji ili HEP-Trgovini. Planiranim stipendiranjem učenika u školskoj godini 2018./2019. osigurat će se strukovni kadrovi u zanimanjima ključnim za funkcioniranje elektroenergetskog sustava, osobito u terenskim jedinicama HEP-Operatora distribucijskog sustava.

Neto iznos stipendije za prvu godinu diplomskog studija iznosi  1.400 kuna, a za  drugu godinu  1.600 kuna. Ovisno o postignutim rezultatima u prethodnoj godini studija, stipendistu s prosjekom ocjena od 4,6 do 5,0 na drugoj godini studija isplaćuje se i poseban dodatak od 200 kuna. Neto iznos stipendije za redovne učenike iznosi 1.000 kuna, a učenicima koji su postigli izvrsne rezultate u prethodnoj školskoj godini isplaćivat će se mjesečni dodatak od 200 kuna za prosjek ocjena od 4,6 do 5,0. 

U posljednjih desetak godina HEP je stipendirao više od 140 redovnih studenata visokih učilišta primarno tehničkih struka iz znanstvenih polja elektrotehnike, strojarstva, građevinarstva, računarstva i geodezije, ali i iz polja društvenih znanosti.

 „Mi smo ponosni što smo jedan od najvećih i najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj i to želimo ostati i u budućnosti. Ljudi su najvažniji resurs svake kompanije i na nama je da stvorimo uvjete da naši radnici budu ključni faktor koji će stvarati dodanu vrijednost za našu tvrtku i društvo u cjelini. Strateški cilj HEP-a je da postane tvrtka znanja, centar izvrsnosti i točka u kojoj će ogledati konkurentnost hrvatske energetike. Stipendiranje učenika i studenata koji će sutra postati naši radnici jedna je od bitnih poslovnih aktivnosti koja će doprinijeti ostvarenju tog cilja.“, izjavio je Frane Barbarić, predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede d.d.

Osim kroz stipendije, HEP i donacijskim programima te projektima u partnerstvu s obrazovnim institucijama promovira suradnju gospodarstva s obrazovnim sustavom. Od 1995. godine do danas više od 750 učenika osnovnih i srednjih škola dobilo je HEP-ovu nagradu Imam žicu za pobjednike državnih natjecanja znanja iz matematike fizike i elektrotehnike. Nastojeći osigurati što bolje uvjete informatičkog obrazovanja za učenike osnovnih škola, HEP je 2015. godine pokrenuo nacionalnu akciju Za naše male genijalce, u kojoj je do sada donirao 250 novih računala za učenike 73 osnovne škole diljem Hrvatske.

New Report

Close