Funkcionira li sustav za pametne domove i u pametnim tvrtkama?

Autor: Sponzorirani članak , 29. rujan 2015. u 15:21
Iskon.Smarthome dobio odličnu ocjenu poslovnog korisnika Porsche Leasing; Ivana Filipović i Željko Filipek komentiraju rješenje s Iskonovom višom voditeljicom poslovnih korisnika, Anitom Radočaj Pillinger

Provjerili smo može li, i na koje sve načine, Iskon.Smarthome rješenje za pametne domove pronaći svoju primjenu i u poslovnom okruženju. Porsche Leasing je, primjerice, senzore smjestio u svoju server sobu.

Iskon je početkom ljeta iz svojeg Laba izbacio novu uslugu – Iskon.Smarthome rješenje za pametne domove. Prvenstveno je namijenjeno rezidencijalnoj upotrebi, u stanovima i kućama koje inicijalno nisu građene kao pametne. Set senzora, koje povezuje centralna jedinica, zadužen je za video nadzor, kontrolu temperature i vlage, bilježenje kretnji u prostoru te upravljanje uređajima pomoću pametne utičnice, koja ujedno mjeri i potrošnju struje. Ponuda je upravo nadopunjena pametnim LED žaruljama proizvođača Osram, koje se putem Iskon.Smarthome aplikacije mogu jednostavno paliti, gasiti, prigušavati i mijenjati boje sukladno raspoloženju vlasnika…

Early bird ponuda Smarthome kompleta rasprodana je nekoliko dana prije službenog isteka, a osim vlasnika kuća i stanova, među kupcima su se pojavile i tvrtke koje su pronašle zanimljive načine primjene uključenih pametnih senzora.

Jedna takva tvrtka je i Porsche Leasing, koji nudi veliki izbor vrhunskih automobila i modela njihovog financiranja kupcima u poslovnom i privatnom sektoru. Vodeći u svojoj industriji, Porsche Leasing je prepoznao vrijednost jednostavnog i cjenovno dostupnog pametnog nadzora. Iskon.Smarthome je smješten u server sobu Porsche Leasinga, i brzo je zamijenio postojeće, manje zadovoljavajuće pametno rješenje:

„Naš dosadašnji sustav, koji je uključivao senzore za temperaturu i vlagu, imao je ograničenje korištenja na samo dva korisnika koja putem mobilnog uređaja mogu primati notifikacije o zabilježenim promjenama. Za svakog dodatnog korisnika trebali bismo dodatno i plaćati. Upravo taj nedostatak bio je ključan pri odabiru Iskon.Smarthome rješenja, uz koji smo dobili i dodatne korisne senzore.

U server sobi nam je najvažniji senzor mikroklime. Jednostavno smo podesili pravilo kojim svi dobivamo notifikacije na mobitel u slučaju povišene temperature ili vlage, kako bismo mogli pravovremeno reagirati. Senzor ujedno bilježi i pokrete tako da smo dodatno iskoristili kameru iz kompleta, koja napravi sliku svaki put kada netko uđe u prostoriju.

Kod Iskonovog nam se rješenja svidjela i mogućnost uparivanja dodatnih senzora, pa trenutno razmišljamo o tome da nabavimo dodatnu kameru za našu drugu server sobu. Sve u svemu, sustav je dobar, jasno posložen i jednostavan za postavljanje – upute pri postavljanju nisam ni gledao. Uz jednokratnu novčanu naknadu i činjenicu da radi na mreži bilo kojeg operatora (a ne samo Iskona), Smarthome svakako može naći primjenu u nizu poslovnih prostora.“, zaključuje IT specijalist Željko Filipek iz Porsche Leasinga.  

Osim za pametne server sobe i druge specifične potrebe velikih tvrtki, Iskon.Smarthome rješenje sigurno može pomoći i vlasnicima manjih tvrtki i obrta, kako bi zaštitili i nadzirali svoje poslovne prostore. Osnovni komplet senzora dostupan je po još uvijek odličnoj first minute cijeni od 1499 kuna (jednokratno) u Iskonovom webshopu. Na istom je mjestu moguće kupiti i dodatne pojedinačne senzore, uključujući novopridošle pametne žarulje. Iz Iskona su nedavno najavili i skori dolazak pametnog termostata, koji će se također moći kupiti kao dodatni senzor uz osnovni komplet. Na centralnu jedinicu se inače može upariti do 30 različitih senzora, a radi na mreži bilo kojeg operatora.

New Report

Close