Fortenova grupa uspješno zaključila novo financiranje

Autor: Poslovni.hr , 06. rujan 2019. u 17:12
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Fortenova grupa izdala je u petak, 06. rujna 2019. godine obveznice u iznosu od 1,157 milijarde eura čime je zaključen proces refinanciranja Ugovora o najstarijem zajmu od 8. lipnja 2017. godine (SPFA zajam).

Novo financiranje strukturirano je kao četverogodišnja obveznica u iznosu do 1,157 milijarde eura s kamatnom stopom od 7,3 posto plus EURIBOR, uz donju granicu od 1 posto, a financiranje predvodi  HPS Investment Partners u suradnji s VTB bankom.

U okviru postignutog dogovora o refinanciranju, kamatna stopa će se sukcesivno snižavati kako Fortenova grupa bude smanjivala omjer duga i dobiti iz operativnog poslovanja. 

“Zaključenjem aranžmana novog financiranja Fortenova grupa je u potpunosti refinancirala SPFA zajam i osigurala srednjoročnu stabilnost, kao i dugoročnu održivost, rast i razvoj. Zahvaljujemo svim dioničarima koji su prepoznali i podržali proces koji je u interesu svih dionika. Fortenova grupa sada ulazi u novu fazu poslovanja u kojoj će nam fokus biti na povećanju profitabilnosti, poboljšanju učinka i stvaranju dodatne vrijednosti za sve dionike”, rekao je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor Fortenova grupe d.d.

Komentirajte prvi

New Report

Close