Fleksibilnost uz sigurnost u logistici

Autor: Sponzorirani članak , 11. travanj 2016. u 09:11
Foto: press foto

Otpremnička poduzeća oslanjaju se na sigurnosnu mrežu tvrtke TimoCom.

Kao sudionici logističkog lanca, prije svega bismo trebali biti fleksibilni. Upravo u industriji proizvodnje i trgovine tempo je nepredvidiv, jer ponude i upiti zadavaju tempo. Kada je riječ o uskim grlima unutar utovarnih prostora, važno je što brže reagirati. Iz tog se razloga sve više poduzeća oslanja na najveću europsku transportnu platformu tvrtke TimoCom. Uz više od 110 000 korisnika koji dnevno postavljaju do pola milijuna ponuda tereta i utovarnih prostora, vjerojatnost pronalaska odgovarajućeg posla velika je. Nakon sklapanja posla, važna je pouzdanost poslovnog partnera i zaštita vlastitih podataka.

Iz tog razloga tvrtka TimoCom kao standard nudi sigurnosnu mrežu „TimoCom Secure“ koja se sastoji od nekoliko razina:

  • Pristup za nove klijente:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Prije nego neko poduzeće postane klijent i prije nego započne raditi na transportnoj platformi, najprije mora položiti opsežan ispit.

  • Siguran pristup softveru:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Jedna od najvećih opasnosti prilikom dnevnog rada za računalom je moguće dešifriranje korisinčkog imena i lozinke. TimoCom se toga u potpunosti odriče. Nakon instalacije softvera za pristup, klijenti primaju vlastiti sigurnosni ključ „TC Login“ koji se ne može ukrasti.

  • Tehnička sigurnost:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Oba podatkovna centra tvrtke TimoCom lokacijski su odvojeni te nose pečat ISO/IEC 27001 i svojim potpunim sustavima za oporavak brinu za optimalnu dostupnost čak i u katastrofičnim slučajevima. Osim toga, višeslojni sustavi za zaštitu od virusa i snažni vatrozidi nude dodatnu sigurnost.

  • Sigurnost podataka:
    Podaci svih korisnika nalaze se na poslužiteljima u Njemačkoj. Time podliježu njemačkom zakonu o zaštiti podataka, koji se smatra jednim od najoštrijih u Europi.

  • Vlastiti inkaso servis za naplatu potraživanja:
    Tvrtka TimoCom svoje klijente još od 2003. godine podržava u odjelu za naplatu potraživanja. Ako unatoč svim sigurnosnim mjerama klijenti imaju problema s određenim platišama, naš inkaso-tim zauzima se za Vas, po želji. Na taj smo način u 2015. godini riješili vansudska potraživanja uz stopu uspjeha od 89 %.

Transparentnost preko sigurnosne mreže

Uz sigurnosnu mrežu, TimoCom nudi više kako bi udovoljio ne samo svojim vlastitim, već i sigurnosnim zahtjevima svojih klijenata. Jer, kada je riječ o transportu vrijedne robe, vrijedi sljedeće: povjerenje je dobro, ali kontrola je bolja. Otpremnička poduzeća uvijek rado žele znati gdje im se nalazi teret. Zakašnjele ili nedostavljene pošiljke robe vuku negativne posljedice, a ne radimo uvijek s poznatim poslovnim partnerima. Upravo tu na snagu stupa rješenje za praćenje TC eMap® tvrtke TimoCom: Korisnici više nemoraju nagledati razne telematske aplikacije, oni sada imaju istovremeni pregled različitih sustava telematike.

Ako je nalogoprimac aktivirao praćenje svojih vozila za nalogodavca, nalogodavac ima mogućnosti pratiti svoj teret. Transparentnije od ovoga ne može. Nadalje, tržišni lider redovito surađuje s udrugama, osiguranjima i policijom po pitanju sigurnosti te proslijeđuje informacije u obliku kontrolnih popisa. Time možete i sami jednostavno pridonijeti više sigurnosti unutar branše. Što se tiče korisnih mjera, poželjna je i komercijalna briga svakog pojedinca, jer se poslovi, naposljetku, sklapaju između samih korisnika.

Više informacija o TimoComu naći ćete ovdje.

New Report

Close