Fini odresci s umakom i povrćem uz mali trik kojim ćete smanjiti količinu soli

Foto: press Foto: press

U posoljenoj vodi skuhajte mrkvu narezanu na štapiće i mahune, zatim ocijedite i prelijte maslinovim uljem.

(za 4 osobe)

1 Fant za kosani odrezak
150 g tikvica
500 g miješanog mljevenog mesa (svinjetina, teletina)
1/4 žličice Vegeta Maestro timijana
Ulje za pečenje
300 g mrkve
500 g tankih zelenih mahuna
Sol
2 žlice maslinova ulja

Umak:
150 ml crnog vina
150 ml aceta balsamica
3 žlice šećera
2 češnja češnjaka

1. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 150 ml mlake vode i ostavite nekoliko minuta. Tikvice naribajte na krupni ribež i malo posolite.
2. Mljevenom mesu dodajte pripremljeni Fant, tikvice kojima ste dobro istisnuli višak tekućine i timijan.
3. Smjesu dobro promiješajte i oblikujte odreske.
4. U posoljenoj vodi skuhajte mrkvu narezanu na štapiće i mahune, zatim ocijedite i prelijte maslinovim uljem.
5. Za umak zagrijte crno vino i aceto balsamico, dodajte šećer, češnjak i kuhajte na laganoj vatri. Kad se umak reducira napola, maknite ga s vatre i ostavite sa strane.
6. Odreske stavite na zagrijano ulje u tavi i popržite na laganoj vatri do rumene boje.
7. Poslužite ih s povrćem i prelivene umakom.

Savjet: Aceto balsamico ocat je bogatog i slatkasto kiselog okusa. Njegovim dodavanjem smanjiti ćete količinu soli u hrani jer kiseline naglašavaju osjećaj slanosti.
Vrijeme pripreme: 45 minuta
Zahtjevnost: jednostavno.

Izvor: Coolinarika.com

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!